PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 04:39:58 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Operacja czy wystarczy siłka??  (Przeczytany 2234 razy)
kaktusik

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Lipiec 13, 2006, 08:17:48 »

No więc siedze cały dzień na forum i myśle...poddać się operacji czy nie. Mój problem polega na tym że klata jest masakrycznie wklęsła. Wystają mi żebra, a brzuch jest wypukły gdzieś o 2 cm wiecej względem klaty.Oceńce sami....Najbardziej zależy mi na tym że jak się patrzy od boku to żeby klatka byla bardziej wysunięta do przodu od brzucha. Z góry dziękuje!! I pozdrawiam

Ps: długo się czeka za opreacje(nie prywatnie a na NFZ). Mam 17 lat

[ Dodano: Pią Lip 14, 2006 1:31 pm ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/527376b0dcd25a3d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a383bf4fe8d6318.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef0baba2002c95cd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a719d611ec785b72.html

moje fotki:)
alex.175
Newbie
*

5206258
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2006, 07:55:16 »

czesc. Twoje łuki zebrowe wcale nie sa masakrycznie zniekształcone ale da sie to zoperowac. Taka operacje robi sie metoda ravitcha...wiem bo tez to miałem. Problem jest u Ciebie chyba jeszcze z dołkiem. Nie masz zdjec z przodu ale mozna zauwazyc ze tam jest. Powinni Ci połączyc 2 metody nussa i ta druga i po kłopocie.  Na operacje czeka sie w zaleznosci od tego jak jest z miejscami w szpitalu ale mysle ze dłuzej niz 2 mc.  Nie zastanawiaj sie i idz do torakochirurga. Potrzebujesz zdjecie klatki i tyle. Na pierwszej wizycie powinien ustalic termin...tak było w moim wypadku. Potem czas czekania i operacja. Naprawde warto. A skad jestes?? Ja polecam Lublin w oparciu o własna operacje i jej efekty...łuki miałem dosc bardzo zniekształcone a sa swietnie zoperowne podobnie jak dołek;-). 3 maj sie i ruszaj do doktora...nie ma na co czekac.

[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 7:56 pm ]
sorki masz zdjecie z przodu...nie zauwazyłem bo właczyłem wszytskie obejrzałem tylko 2 hehe. Dołek jest nie duzy ale zawsze mozna go całkowicie zlikwidowac;) a co do łukow to tak jak napisałem wczesniej.
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2006, 08:20:19 »

Cytat: "kaktusik"
ój problem polega na tym że klata jest masakrycznie wklęsła.

Na zdjęciu to masakrycznie nie wygląda szczególnie, że jesteś ładnie opalony.

s: długo się czeka za opreacje(nie prywatnie a na NFZ)

To zalezy gdzie i kiedy. Bo w wakacje to pewnie trudniej - dużo osób chce to jednak zostawić na czas wakcji i z tego co się orientuje wiem, że w wakacje więcej osób ma operacje niż w czasie roku szkolnego.
Najlepiej zdecyduj się najpierw na szpital.
Cytat: "alex.175"
Nie zastanawiaj sie i idz do torakochirurga.

Popieram  :wink:

kaktusik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2006, 01:52:27 »

Dobra zdecydowałem się:) Chciałbym być operowany w Poznaniu, ale jak ja mam sie za to zabrać? Musze do nich zadzwonić? Czy jechać tak na ślepo? Pomóżcie :cry:

Jak coś to jestem z Iławy (niedaleko Olsztyna).
dorota
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

4871083
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2006, 02:38:24 »

Zadzwoń do pokoju lekarzy i poproś dra Adamczaka. Umów sie z nim a póżniej zarejestruj  się . Następnie załatw sobie skierowanie od lekarza rodzinnego do poradni torakochirurgicznej.
Telefon do Poznania znajdziesz w dziale szpitale i kliniki - wykaz szpitali.
Powodzenia
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2006, 04:06:10 »

http://www.thorax.amp.edu.pl/kontakt_z_nami.htm
tu masz telefon do pokoju lekarzy Mrugnięcie
(061)6654228 - to masz telefon do rejetracji żeby się umówić do poradni torako. ( mniej pesel przy sobie bo będziesz musiał przez telefon podawać)
muisz mieć na wizyte tam skierowanie, rtg, ubezpieczenie, dowód jak jesteś pełnoletni i wsio.
Idziesz po prostu do swojego lekarza rodzinnego prosisz go bardzo, żeby Ci skierowanie na rtg klatki z przodu i z boku wypisał i dał skierowanie do poradni torak. w poznaniu.
A potem jedziesz do Poznania i się na operacje umawiasz. W rzeczywistości to wymaga trszkę latania i załatwiania, ale na pewno dasz radę.
Czy jechać tak na ślepo? Pomóżcie :cry:

Nigdzie nie jechać na ślepo - a najlepiej jak radzi dorota zadzwonić i pogadać z samym doktorem.

artur0812

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 12, 2006, 12:19:23 »

moim zdaniem silownia znaczaco poprawi twoj wyglad bo problemow ze zdrowiem napewno nie masz bo wada jest nie duza . Napewno nie po miesiacu czy po 2 bedzie widac efekt jak bedziesz chodzil  na silownie ale pierwsze juz po 6 miesiacach beda . Moim zdaniem warto chodzi sprobowac. pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
buy tramadol online - Darmowe filmy - hepatil - naklejki dekoracyjne - sprzątanie