PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 04:06:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Budujemy własną pompkę - pytania i postęp  (Przeczytany 2622 razy)
wdl
Newbie
*

Reputacja: +6/-2

« : Grudzień 30, 2010, 12:48:14 »

Witam,
Zainspirowany sukcesem niejakiego saito, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i spróbować zbudować pompkę z dokładnym opisem co i jak, żeby inni mogli z tego skorzystać. Nie chciałem też doczepiać się do tematu użytkownika saito, bo celem tego tematu jest niejako instrukcja zrobienia pompki - w efekcie, z Waszą pomocą. Mam nadzieję, że to się uda Uśmiech
Na początek przeczytałem instrukcję oryginalnej pompki ( http://klatka.info.pl/materialy/ ). Lecz mało jest tam informacji o budowie pompki. A interesuje mnie kilka rzeczy potrzebnych do zrobienia 'miski'. Mam nadzieję, że posiadacze oryginalnych pompek pomogą Uśmiech. Mianowicie:
- twardość - jaka jest twardość tej miski, czy trzymając ją w powietrzu jest ona 'gibka' (wygina się, nie trzyma sztywno) ? Czy można tą twardość do czegoś porównać? Myślałem, żeby w naszej pompce zastosować coś w stylu formy do pieczenia ciasta (silikonowej).
- wysokość - wiele słyszy się o średnicy, ale nie znalazłem informacji o wysokości miski - ile ma cm? I czy przy zasysaniu on tak jakby się 'rozpływa' i przykleja do ciała (obniża się)?
-rozmiar - dla osoby o wzroście od 1.70 przeczytałem, że odpowiedni będzie rozmiar 26 cm - czy tak jest? Czy też miski są dla każdego indywidualnie dopasowywane?

Co już wiem:
- gruszka - myślę, że pompka do paliwa będzie odpowiednia: http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/73/50/85/1373508510
-wężyk - nie będzie problemem jego zakup

Pozdrawiam i liczę na współpracę!
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2010, 12:43:59 »

Aktualizacja: Jestem w trakcie ustalania szczegółów z firmą, która jest skłonna wykonać taką miskę. Mam nadzieję, że w miarę szybko ktoś odpowie co do twardości silikonu, z którego jest ona wykonana i wysokości miski.
Pozdrawiam!
Soae
Newbie
*

Reputacja: +8/-2

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2010, 12:51:52 »

nie jdestem posiadaczem pompki Klobego ale tu masz zdjecie z ktorego mozesz wziasc wymiary (wystarczy zmierzyc proporcje)
http://ejcts.ctsnetjournals.org/content/vol29/issue4/images/large/557.06000613.gr2.jpeg

podejrzewam ze wewnetrzny silikon jest bardzo miekki cos jak 10 w skali Shore'a (taki jak sa w chinskich podkladkach pod myszke z silikonem pod nadgarstek, albo ten do implantow piersi Mrugnięcie
a zewnetrzny jest twardszy, dlatego zostaje ludziom taki odcisk bo pompka jest zle wykonana (Klobe bierze 2 kawalki a i tak nie jest idealna)
IMO na brzegach tez powinien byc ten silikon co w srodku zeby nie zostawiac sladow na skorze, tylko ze wzgledow technicznych jest tak  a nie inaczej

pozdrawiam i zycze powodzenia z pompka

ps moja wersja silikon 22 Shore'a + plexi jest do bani bo wystaje za duzo ponad klate i robia sie supermikropoekniecia
9dawid2
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2011, 05:33:00 »

Aktualizacja: Jestem w trakcie ustalania szczegółów z firmą, która jest skłonna wykonać taką miskę.
daj info jak sie dogadasz
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2011, 10:30:17 »

Dzięki za odpowiedź Soae. Miło byłoby, jakby jeszcze ktoś doprecyzował informację, ktoś posiadający pompkę oryginalną.
Dawid - informację będę wrzucał na bieżąco. Aktualnie z okazji Nowego Roku nie odpowiadają na maile.
Przy okazji - Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich! Udanych prostowań i nie przejmowania się wadą!
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2011, 01:14:55 »

To forum jest wymarłe jak dinozaury.
Mozesz sprobowac napisac do kogos maila, albo na gg jak znajdziesz gdzies numer
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 02, 2011, 06:49:28 »

Pisałem do kilku osób, jak znajdę chwilę, to powysyłam innym wiadomości. Może to i dobry znak, że wymarte Język
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 02, 2011, 08:45:44 »

Napiszę Wam jak zdejmę pompkę Uśmiech Teraz mam ją na sobie. Silikon moi panowie jest miękki, dość miękki, porównałbym go do gumki antypoślizgowej np w stopach od telewizorów.  Wrzucę Wam jakiś filmik żeby była jasność. Forum nie umarło, ja często zaglądam.
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 02, 2011, 10:24:32 »

Właśnie wpadłem na pomysł o filmiku, wchodzę na forum, a tu post Kritera Chichot . Dzięki wielkie! Złap ją w powietrzu, potrząśnij, zrób coś, żeby można było wywnioskować twardość materiału, jeśli możesz.
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 04, 2011, 05:12:03 »

podaj maila do siebie podeślę Ci filmy. Mój egzemplarz pompki ma wymiary: 26/24/6 cm. Pompka jest trochę jajowata. Ma więcej silikonu przy wizjerze, przy brzegach jest mniej dlatego przy brzegach jest bardziej elastyczna.
9dawid2
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2011, 06:05:50 »

9dawid2@gmail.com
tez bym prosil
somnium
Newbie
*

Reputacja: +6/-0

« Odpowiedz #11 : Styczeń 04, 2011, 07:26:41 »

A może youtube? Więcej osób zobaczy Uśmiech
Jeśli to nie problem to również poproszę Mrugnięcie
somnium@onet.eu
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Styczeń 04, 2011, 08:41:46 »

Dzięki wielkie! Mail poszedł na PW. Będę mógł teraz zrobić rysunek i wysłać firmie Mrugnięcie .
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Styczeń 05, 2011, 11:53:18 »

masz zamiar sprzedawac je na allegro?
wdl
Newbie
*

« Odpowiedz #14 : Styczeń 05, 2011, 12:16:50 »

Po to chcę wszystko przedstawić co i jak, żeby każdy kto chce mógł sobie sam takie coś zrobić. Nie chcę na tym zarabiać, tylko pomóc Uśmiech .
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pozycjonowanie - pozycjonowanie - Challenges 4 sprawdziany - jakub pyżalski - emiraty arabskie all inclusive