PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:54:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: oceńcie!!!! za dobrze to nie wyglada co?  (Przeczytany 2388 razy)
User
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Listopad 22, 2010, 08:17:15 »

Witam,
    Odkryłem to forum pare dni temu kiedy dowiedzialem sie za na moj cholerny dół jest rada. Przez całe życie myslalem ze taka moja uroda i ze tak musi byc...
   A wiec mam 23 lata, 170cm, 62kg. Oto moje fotki, co myslicie?? Mi sie wydaje ze kwalifikuje sie na opracje jak nic ale w sumie to malo sie jescze znam. Osadźcie i pomozcie

http://img217.imageshack.us/img217/4339/imgp1869j.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/2417/imgp1876vd.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/2614/imgp1883p.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/6930/imgp1887u.jpg
http://img809.imageshack.us/img809/8602/imgp1888.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/1133/imgp1890x.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/879/imgp1866i.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/7215/imgp1867e.jpg

pec2199
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2010, 08:19:15 »

Moim zdaniem jest to PE ale na tyle mały ,że na operacje się nie kwalifikuje aczkolwiek ja sam jestem jeszcze przed konsultacją(mój PE jest dużo większy niestety) więc oczywiście mogę się mylić.
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 22, 2010, 08:30:12 »

ogladalem tu troche fotek i ludzi z mniejszymi dolkami sie operwowali. gdzie bedziesz mial konsultacje?? ja nie wiem w ogole do kogo z tym najpierw uderzyc, slyszalem duzo pozytywow o Poznaniu, musze miec skierowanie od rodzinnego zeby jechac tam na konslutacje? boze zielony jestem z tym wszystkim:-(((
pec2199
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 22, 2010, 08:35:52 »

Mam w Poznaniu. Idziesz do rodzinnego po skierowanie do poradni na oddziale torakochirurgii, robisz sobie RTG klatki piersiowej i umawiasz się na konsultacje(II miesiące czekania).
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 22, 2010, 09:03:47 »

slyszalem ze oprocz tego jescze trzeba miec spirometrie zrobiona i echo serca tak? te badania ze skierowanie od rodzinnego zrobie za darmo ??
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 24, 2010, 12:28:24 »

napiszcie cos, co sadzicie o tej mojej klacie
animo
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 24, 2010, 09:40:57 »

idz na silownie i masuj..
kazdemu to pomoze no chyba ze ma sie naprawde powazna wade to wtedy operacja...
po co dac sie kroic majac 1-3 cm skoro mozna nabrac masy wyrzezbic to i bedzie git
Kowal94
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 24, 2010, 11:53:24 »

Podpisuje sie pod wypowiedzia animo, ale taka prawda ze wiekszosc zalezy od osoby, a nie od wielkosci wady. Jeden pojdzie sie kroic z wada 1 cm, a drugi z wada 2,5 cm stwierdzi ze wystarczy tylko przykoksic   Chichot Takze User musisz sam sie zastanowic czy jest Ci potrzebna ta operacja czy nie, bo kazdy przypadek to inna historia Mrugnięcie
W kazdym i badz razie ja bym z taka wada na pewno nie poszedl pod noz:)
animo
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 24, 2010, 12:25:46 »

powiem Ci na swoim przykladzie...krotki staz ale sporo sie naczytalem na temat miesni.
idz na silke i nie skupiaj sie na klatce... rozwijaj wszystkie partie.
im bardziej je styrasz i im wieksze partie tym wieksze przyrosty...
najwazniejsze plecy nogi klatka (najwieksze partie= wieksza masa). zrob sobie jakis plan.. na poczatek luzny zeby miesnie sie przestosowaly do pracy i ciezarow... priorytet to plecy. z czasem tj 2- 3 miesiace znajdz plan typowo masowy a dalej to juz sam bedziesz dawal rade bo poznasz swoje mozliwosci:) i najwazniejsze nie machac 5kg tylko konkretnym ciezarem bo inaczej g**no sie zrobi:P
zacznij od silki a jesli uznasz ze efekty nie sa dobre to idz na stol jesli bedziesz az tak chcial.
zastanow sie nad tym...
pozdrawiam
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 24, 2010, 07:16:19 »

Wiem, że na pewno po siłce wyglądałbym lepiej ale martwi mnie bardzo ta odstająca kość z prawej strony, nie wiem czy z tym bym sobie poradził. Tak w ogóle idea siłowni mnie jakoś przeraża(to chyba przez te kompleksy z pectusem), nie widzę się tam jakoś :-( poza tym mieszkam na wsi więc też wszędzie trzeba dojechać itd., pracuję świątek, piątek i niedziela na dwie zmiany i do tego studiuję zaocznie. Może marudzę ale jakoś nie widzę za bardzo czasu na siłownie co drugi dzień. 100 lat temu ćwiczyłem sobie troche w domu na takim swoim sprzęcie i lipa z tego była wielka więc myślę że musiałbym zainwestować w jakiegoś instruktora żeby mnie prowadził-dożo to by wyszło kasy? tak w ogóle to od jakichś trzech tygodni robię sobie pompki-50 dziennie - czy to ma jakiś sens?? wiem że same pompki nie wystarczą no ale zawsze coś, poza tym fajnie na triceps działają.
   Wracając do tematu to powiem szczerze że trochę jestem zaskoczony Waszymi opiniami. Mi wydaję się że wada jest dość duża i ten dołek taki kanciasty-brzydko to wygląda. 
    Hmmm chyba wybiorę się na konsultacje do Poznania i zobaczymy co powiedzą, a w między czasie będę robił dalej swoje pompeczki:-) Kurde fajnie byłoby kiedyś zdjąć koszulkę i nie chować się przed ludźmi...
animo
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Listopad 24, 2010, 08:21:43 »

zrobisz jak uwazasz:)
ja bym silke radzil... instruktor nie jest potrzebny szczerze mowiac:)
jest takie cos jak atlas cwiczen tam jest pokazane jak robic cwiczenia itd. trzeba troche poczytac o diecie i ile serii i powtorzen:)
pompki to niestety za malo bo ciezarem ciala nie zbuduje sie masy. najlepiej isc na silke albo kupic hantelki jakies +nawet jakis trzepak do podciagania Uśmiech
(sam cwicze 1 miesiac  na silce wiem ze to malo ale czuje zwiekszenie sily i miesni i troche lepiej wygladam)
i nei trzeba koniecznie chodzic 3 razy w tyg... 3 razy jest najlepiej i optymalne do odpoczynku  ale mozna przeciez zmienic to troche...

to by na poczatek starczylo.. potrzebne tylko hantle i drazek
Unoszenie kolan do klatki w zwisie na drążku
Przysiady ze sztanga/sztangielkami
Wyciskanie sztangi/sztangielek
Unoszenie sztangielek bokiem
Wyciskanie sztangielek w siadzie
Podciąganie na drążku
Martwy ciag
Uginanie ramion ze sztanga/sztangielkami
Wyciskanie francuskie
Wspiecie na palce ze sztanga sztangielkami

ciezar to juz zalezy od ciebie... kazde cwicxzenie pokolei sie robi po 10-15 powtorzen i 4 obiegi takie.... na poczatek nie dasz pewnie rady tyle to zrob 2 i z czasem dojdz do 4... a pozniej to juz jakis profesjonalny plan musisz miec:P
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2010, 08:34:07 wysłane przez animo » Zapisane
Kowal94
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 24, 2010, 09:13:20 »

Mysle ze jezeli masz malo czasu dobrym pomyslem bylo by kupienie jakiegos sprzetu do domu. Na poczatek hantelki i drazek Ci wystarcza, a w przyszlosci jesli Ci fundusze pozwola jakas laweczka z wyciagiem i wlasna silownia gotowa;) Sam ostatnimi czasy zakupilem taki sprzet i jestem bardzo zadowolony, bo oszczedzam duzo czasu i mysle ze rowniez pieniedzy Duży uśmiech Tak jak pisal animo w necie masz bardzo duzo informacji o pakowaniu (pamietaj tylko ze na stronach typu sfd trzeba wiedziec kogo rad sluchac).

A na koniec mysle ze powinienes powaznie przemyslec czy sama slika wystarczy Ci abys pozbyl sie tego kompleksu z glowy, bo jezeli nie to radze Ci operacje (mimo ze nie jestem jej zwolennikiem). Zycze madrych wyborow;)
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 24, 2010, 09:21:52 »

dzieki chlopaki, bede pomalu dzialal! nie wiem w ktora strone ostatecznie pojde, wyjdzie w praniu Chichot dam znac. pozdro
animo
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Listopad 24, 2010, 09:32:50 »

na zachete hehe( brzucha nie cwicze na silce..)
User
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 24, 2010, 09:42:56 »

ładnie!!!! a masz jakies foto przed?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
stronka - firany sklep internetowy - jakub pyżalski - jakub pyżalski - bearshare download