PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:39:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pectus a sproty walki  (Przeczytany 1065 razy)
Asymetrian
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Wrzesień 22, 2010, 05:44:21 »

Chciałbym zacząć trenować kickboxing. Mam nie symetryczna wadę (cała moja lewa strona klatki jest wklęsła) jak myślicie czy to możne być niebezpieczne podczas walki?
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2010, 10:02:53 »

Sama wada PE czy niesymetryczność nie przeszkadza w trenowaniu sztuk walki. Ja swego czasu trenowalem boks wietnamski.
Asymetrian
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2010, 07:58:13 »

Właściwie chodziło mi o nie bezpieczeństwo podczas np Kopnięcia w klatkę czy to może być jakieś zagrożenie
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2010, 10:07:09 »

kościec mamy taki sam jak inni, także nie ma znaczenia czy kopa dostanie PE czy facet z normalną klatą
Magni
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2011, 06:24:58 »

Cześć. jako, że jest to mój pierwszy post, chciałem się przywitać i przeprosić za odkop. Zdecydowałem, że nie ma sensu zakładać nowego tematu.
Mam na imię Michał, w kwietni skończę 16 lat i jestem prawie pewny, robienia operacji. Jedyne co mnie zasmuca to myśl, mam nadzieję, że fałszywa zaprzestania treningu karate, które bardzo polubiłem. Jest to sport bardzo mało kontaktowy, lekkie uderzenia przyjmują nogi i ręce, trochę podcinania. Proszę powiedzcie mi ile czasu po operacji i czy w ogóle będę mógł uprawiać ten sport, chociaż minimalnie, w bardzo lekkim kontakcie? Zdaje sobie sprawę, chodź nie jestem do końca pewien, że po operacji, z płytką w środku nie będę miał szans na badania sportowe, udział w mistrzostwach i turniejach? Czy się nie mylę? Proszę o cenne odpowiedzi, to dla mnie bardzo ważne.

Pozdrawiam.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
poznajmnie.monisia.olsztyn.pl - Akcesoria do łazienek - biografia - tartaki kujawsko-pomorskie - adwokat gdańsk