PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:30:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wiek zaawansowany a operacja PE.  (Przeczytany 1942 razy)
kolo444
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Wrzesień 06, 2010, 12:38:17 »

Witajcie .
Jestem nowy na forum, ale w temacie już całe życie tj. 30 lat siedzę. Jakoś się żyło, ale ostatnie wydarzenia mnie mocno zmobilizowały do szukania pomocy.
Domyslam się, ze zasada im pacjent młodszy tym lepiej wiąże się z rozwojem kości , chrząstek itp.
Czy zatem w wieku lat 30 jest możliwy taki zabieg. Czy mogę usłyszeć, że się nie kwalifikuję do zabiegu, ze względu na wiek? Czy to się tylko wiąże np. z dłuższym gojeniem, większym bólem itp.

Czy ktoś korzystał z usług:   http://www.szgichp.pl/index.php?url=chir    ?

Z góry dzięki za odpowiedź, bo nie wiem kiedy będę w stanie odpisać.
Wojtek

relkap
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 06, 2010, 11:49:06 »

Ja miałam operację powyżej 30 roku życia. jakieś 2 miesiące byłam wyjeta z życia zawodowego. Musisz sie z tym liczyć. Bolało bardzo szczególnie po operacji ale jestem bardzo zadowolona. teraz mam płytkę ponad 1 rok i dalej jestem mocno ograniczona fizycznie. Ale uważam, że warto.
Aurelia
Maniek
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 06, 2010, 03:00:46 »

Ja miałem opreacje w wieku 32 lat. Również byłem przeszło 2 miechy wyjety z  życia zawodowego. Efekty nie sa takie w 100 % idelane ale dużo to pomaga. Ja nie żałuje.
MR
Newbie
*

Reputacja: +7/-3

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2010, 08:37:45 »

ja tak samo, operacja w wieku 30lat, 2 tygodnie w szpitalu i drobne komplikacje, prawie 2 miesiące wyjęte z życiorysu, ale po 6 od operacji pływałem na windsurfingu....blachy (2) mam już dwa lata, mam nadzieję że jeszcze tylko rok. Cały czas je czuję, chociaż po roku było naprawdę dobrze ale miałem wypadek samochodem...
Efekt ocenie po wyjęciu.

pozdrawiam,
MR
Bomba aka Sputnik
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 08, 2010, 07:24:18 »

mnie z Rzeszowa skierowano na operacje do Wrocławia, mialem 25,5 (1 blacha) - obecnie 27 - lek mowi (dr Rzechonek), ze bedziemy wyciagac luty, marzec 2011 (czyli po 2 latach), podobo, jak jest sie starszym bol jest wiekszy (bardziej geste i stabilne kosci mowiac najprosciej), z tego co slyszalem operuja wlasnie do 30-35 roku zycia (zalezy od szpitala). W Rzeszowie kontakt z dr Kondziolka oraz Kobakiem jest bardzo dobry, zreszta wybierz sie do nich to na pewno Ci doradza, ale w Rz. dalej chyba nie operuja pectusa. Zreszta na Grabiszynskiej we Wroclawiu te zabiegi wykonuje sie non stop (polecam zaufac doswiadczeniu). Gdybys mial jakies pytania pisz na priv.POZDR
gizmoo
Newbie
*

Reputacja: +4/-5

« Odpowiedz #5 : Październik 20, 2010, 10:41:20 »

kolo444, zapomnij o metodzie Nussa w tym wieku!!!
Gorsze efekty, więcej powikłan, większy ból.
PJ
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2010, 04:21:09 »

Ja miałem i nie narzekam. Owszem ból spory, ale efekty oceniam jako zadowalające:)
arek76
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 14, 2010, 08:44:13 »

Witam ja miałem operację w wieku 34 lat i udała się w 100%,na tej samej sali byli chłopaki w wieku od 17 do 25 lat i nie mieli takich dobrych efektów co ja.Więc nie słuchaj nikogo i wal do szpitala -trochę bólu i po sprawie.
Bomba aka Sputnik
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 15, 2010, 11:16:51 »

zgadzam sie z przedmowca..kazdy czowiek to praktycznie indywidualny przypadek..ja mialem operacje w wieku 25,5 - bol spory, bo kosci juz twarde,ale nie zaluje i zrobilbym to jeszcze raz..a nie meczyc sie z glupimi pytaniami, spojrzeniami - Polska to wciaz ciemnogrod..
POZDR dla odwaznych!!!!
Magia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #9 : Listopad 19, 2010, 05:06:45 »

Czy wiekszosc z was miala operacje w Poznaniu czy gdzie indziej? Bede wdzieczna za te informacje Chichot

Wydaje mi sie, ze w naszym 'sedziwym' wieku Mrugnięcie dobor lekarza/szpitala jest bardzo wazny. Osobiscie wolalabym miec 2 plytki... moze wiecej bolu i niewygody, ale prawdopodobnie lepszy efekt.
Bomba aka Sputnik
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Listopad 22, 2010, 11:36:18 »

Ja mialem we Wroclawiu na ul. Grabiszynskiej 105..
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
szafy - apartamenty we wrocławiu - noże kuchenne - Pogoda Wiżajny - lion