PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 07, 2012, 04:58:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ocencie  (Przeczytany 1147 razy)
lalek
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Sierpień 03, 2010, 09:38:52 »

Czesc
chcialem zebyscie obejrzeli moja "klate" i ocenili czy mi to zoperuja.

http://img404.imageshack.us/i/zdjcie0001g.jpg/
http://img69.imageshack.us/f/zdjcie0002x.jpg/
http://img155.imageshack.us/f/zdjcie0005y.jpg/
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2010, 10:05:16 »

wątpię. W sumie, nie taki duży. Pójdzie jak z automatu, żebyś wziął się za ćwiczenia .
Peterus
Newbie
*

Reputacja: +0/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2010, 05:08:39 »

o jakich ćwiczeniach mówisz?? Na klatę (pompki) i brzuch (a6w, abs2)?? Ja właśnie zacząłem trenować szóstkę lorda Wadera i program 100 pompek (tak na początek). Może poprawi to o drobinę wygląd wizualny klaty i brzucha, ale nie wiem czy nie zaszkodzi i czy wada się nie pogłębi. Na stronie dr Marka Orkiszewskiego jakiś gość prawdopodobnie jego syn Michał Orkiszewski pisze o ćwiczeniach z ciężarkami, na ławeczce itd., nic natomiast nie wspomina o pompkach. Nie każdy ma czas i pieniądze na siłownię. Dlatego pytam znawców treningu siłowego, którzy się nieraz tutaj wypowiadali:
- czy ma to jakiekolwiek znaczenie czy są to pompki czy wyciskanie sztangi?? Słyszałem nieraz że zabawy z ciężarkami i pompki to jest właściwie to samo tyle, że w ćwiczeniach ze sztangami tylko niektóre mięśnie są pobudzane, a w przypadku pompek wszystkie (podobno zależy to od rozkładu rąk, chciałbym aby ktoś to opisał). Jak ktoś ma o tym pojęcie niech pisze. Rozpiszcie też ćwiczenie na podciąganie, czy działa to również na klatę.
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 04, 2010, 10:28:50 »

no tak... Pozwól, że Ci pomogę, mimo, że ćwiczę dopiero 6-7 miesięcy.

Hantelkami/sztangą dopasowujesz ciężar do swoich potrzeb, a gabarytów tułowia nie zmienisz, a czasami mogą być za duże, za małe- etc. Jakieś 50% wykonują ręce (barki, ramiona), 10 % plecy i tylko 40% klatka. Dość mało. Ale można robić je inaczej (np - są do tego urządzenia, ale można też robić to po domowemu) - np nogi na łózko, ręce na krzesła/taborety (<byle mniej więcej wysokości łóżka) - tak , żeby pomiędzy rękami była wolna przestrzeń. To wtedy klatka schodzi niżej i można ją dużo bardziej rozciągnąć, wtedy daje znacznie więcej - ale... Ramiona też pracują, i to bardziej niż przy wyciskani, i jest to bardziej męczące, nawet przy odpowiedniej koordynacji oddechowej, dlatego na rozwój mięśni piersiowych, odradza się pompki, jeśli zaczynamy ćwiczyć z ciężarami. (No chyba, że ćwiczymy ciężarem naszego ciała cały czas, wtedy pompki, brzuszki, przysiady, wznosy, tylko, że muskulatury na tym nie zbudujesz).
Zamiast pompek, wyciskanie, mniej obciążające "mięśnie trzecie" (Chichot) - skupiasz się na klatce i cała energia tam idzie, że tak powiem.
Mam nadzieję, że trochę Ci wytłumaczyłem :p
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 05, 2010, 10:25:04 »

Zassij sobie coś takiego:
http://peb.pl/dokumenty/721446-rapidshare-atlas-treningu-silowego-pl.html
albo kup
http://allegro.pl/item1162732841_atlas_treningu_silowego_gym_od_ss_wysylka_0.html

zobaczysz jakie mięśnie pracują przy konkretnych ćwiczeniach
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 13, 2010, 10:08:02 »

mnie sie wydaje ze   z gabinetu cie nie wygodnią.

jesli powoduje on jakies problemy  typu meczenie czy bóle  to na 1500 % jest operowalny.

jesli  bardzo ci przeszkadza, i krempuje twoje zycie na kazdym kroku   także prawdopodobnie cie zakwalifikuja.

Cwiczenia ? juz sie wypowiadalem nie raz. ''1 na szyjset'' zniweluja do konca. ALE ZAWSZE POLECAM, cwiczenia nigdy nie zaszkodzą.
Peterus
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 14, 2010, 07:00:35 »

ja wierzę w pompkę, a ćwiczenia na muły, klatę i brzuszek to tylko tak aby poprawić o drobinę estetykę klaty. Nie robię tego na chama tylko trzymam się harmonogramu. Nie zależy mi aż tak bardzo aby być koksem jak dominator. Dlatego nie chodzę na siłkę, robię z zadowoleniem a6w i pompki jak na początek, w październiku dojdzie basen a od września zabieram się za pompkę klobego. Dopiero od września ponieważ chcę aby się w międzyczasie skóra zregenerowała po opaleniźnie. Nie chcę mieć trwałych odcisków. Co mi panowie proponujecie w sensie jakie ćwiczenia?? Tylko takie bez sztang itp. ...xD
Peterus
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Sierpień 14, 2010, 07:05:47 »

W googlach trafiłem na fajną stronkę o fitnessie i tam mówią, że ćwiczenia z wykorzystaniem własnej wagi są równie dobre, a nawet podobno lepsze jak ze sztangami. Co o tym myślicie??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
przeprowadzki Jaworzno zamykanie naczynek wrocław Masaże Poznań praca Rybnik mentiswork - Darmowe filmy - hotel radom - tunezja 2012 - forex inwestuj z najlepszymi