PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:23:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Koniec Waszych problemów! odmieńcie swoje życie! pozbądźcie się PE! czytajcie !  (Przeczytany 4162 razy)
dobrewieści
Newbie
*

Reputacja: +1/-3

« : Lipiec 31, 2010, 06:44:16 »

Moi kochani Uśmiech Piszę to, żeby Wam pomóc, bo wiem jak się czujecie. Też to czułem i chce żebyście  się tego pozbyli tak jak ja. Pisze posta, który odmieni wasze życie – pod warunkiem że pozwolicie mi sobie pomóc Uśmiech Z góry mówię, że to co napisze może okazać się kontrowersyjne, a wielu z Was odrzuci moją pomoc. Oferuje Wam koniec problemów z pectusami. Wybór należy do Was, moi drodzy Uśmiech  Jestem dziś szczęśliwy, mimo że moje życie wcale nie malowało się najlepiej Uśmiech To, co odkryłem  odmieniło jednak moje życie na zawsze, tak samo jak milionów innych wtajemnicznonych ludzi Uśmiech Zagadnienie jest ogromne, tak więc opiszę Wam moją historie.

Od początku...

Podczas ciąży przyjąłem podobno złą pozycję w brzuchu mojej mamy, przez co moja klatka nie była prosta od narodzin. Wada była malutka, górka wielkości 1 cm na prawej piesi. Lekarze mówili że nie będzie problemów, jednak, jak się okazało później problemy jednak były. W miarę jak rosłem z lewej strony pod piersią robił się dołek, a górka po prawej stronie powiększała się. Na początku wszyscy to ignorowali, nie przejmowałem się, byłem małym dzieciakiem. I tak w wieku mniej więcej 14 lat miałem 3 cm dołka z lewej i jakieś 2 górki z prawej. Niby nic. Alee...

Początek problemów...

Poprzez środowisko szkolne wpadłem w straszne kompleksy. Zdrowotnie też było cieńko, miałem słabą kondycję. Byłem wyśmiewany, w gimnazjum przeszedłem przez mojego pectusa straszną traumę. Mdlałem na wf-ach od niedotlenienia. Piekło.

Skutki problemów ?

Brak kondycji, pewności siebie, załamanie, brak życia towarzyskiego, depresja, w końcu nieudana próba samobójcza. Nikt o niczym nic nie wiedział, nikomu o niczym nie mówiłem Smutny

Do lekarza...

Albo raczej od lekarza do lekarza. Wszyscy mówili, że operacja nie jest konieczna, mimo że miałem bóle i kanion kolorado na klacie. Dostałem parę ćwiczeń korekcyjnych i recepte na witamine D. !!!! Poczułem się jakbym dostał 10 zł na wybudowanie stadionu euro 2012...

Siłownia...

Postanowiłem zamaskować wszystko mięśniami. Nie udało się, nie mogłem nabrać masy, instruktorzy rozkładali ręcę, a mi cały czas uciekał czas, mijała mi młodość i wszystkie mecze, imprezy, wszystko czego tak bardzo pragnąłem uciekało mi. Ćwiczenia nie maskowały wady... Pisząc o swoich problemach na forach kulturystycznych załamałem się ponownie.

Koniec gimnazjum....

Liceum Uśmiech wkońcu odetchnąłem, nikt nie wiedział o niczym, poznałem wspaniałych ludzi którzy zaakceptowali mnie takim jakim jestem. Był to dla mnie przełom i całkiem nowe życie, jednak ślady po pectusie były i na ciele i w umyśle, brak pewności siebie, nie czułem się atrakcyjny, wstydziłem się rozbierać i ogólnie się wstydziłem, ciężko łapałem nowe znajomości a o dziewczynach nie było nawet mowy. Miałem mocną psyche po gimnazjum Uśmiech Jednak takie życie mi strasznie nie odpowiadało, miałem cholernie dość mojego pectusa.

Przełom …

Pod koniec pierwszej klasy, mój przyjaciel i ja natknęliśmy się na filmik w internecie, który wywrócił nasze życia do góry nogami. „the Secret” pol „Sekret”. W tym filmie, zostało wytłumaczone prawo, które rządzi naszym wszechświatem, uniwersalne prawo przyciągania i nie jest  to przyciąganie grawitacyjne, jest to prawo, które tworzy naszą rzeczywistość. Użyłem tego prawa aby zredukować mojego pectusa, nadal go redukuje, jestem przekonany że już niedługo zniknie zupełnie Uśmiech Wiem, wiem, to brzmi cholernie niewiarygodnie, jednak dajcie mi, oraz sobie szanse, żeby zmienić Wasze życia. Na początku uznałem całe te prawo za jakąś bujdę, jednak w miare jak obserwowałem otaczający mnie wszechświat i to co się działo w moim życiu, stało się oczywiste dla mnie, że prawo przyciągania to uniwersalne prawo rządzące całym światem Uśmiech i dzięki niemu, spełniam swoje wszystkie, nawet najbardziej ambitne marzenia Uśmiech nie jestem sam, w Polsce i na całym świecie jest rzesza ludzi, która zna Sekret. Na początku byłem sceptyczny, nie wierzyłem, teraz sekret jest całym moim życiem Uśmiech Dość, gadania, obejrzyjcie film Uśmiech

http://mrfire.pl/sekret-polskie-napisy-pelna-wersja/

Daje do myślenia. Od kiedy poznałem sekret, całe moje życie jest szczęściem. Mam wspaniałą dziewczynę, zarabiam tyle ile potrzebuje i więcej, spełniam wszystkie swoje marzenia, wyjazdy zagraniczne, mam wspaniałych znajomych, wszystko, czego potrzebuje świeżo upieczony 18 latek Uśmiech hehe noo i oczywiście prostuje pectusa, moje ciało się zmienia, (nie mam zdjęć jak byłem mały, bo nigdy nie rozstawałem się z długimi bluzami..... później wrzucę zdjęcia i pokażę wam moje efekty, będę szukać, ale to może potrwać, nie wiem czy znajdę jakieś zdjęcie z wadą...), nabrałem mięśni, kości prostują się, czuję się atrakcyjny, dziś nie wstydzę się już zdjąć koszulki na plaży ani przy znajomych, w sumie to robię to nawet coraz chętniej. Nie myślcie, że to trwa lata, wcale nie! W miarę jak zmienia się sposób myślenia i stosuje się metody opisane w sekrecie, proces „przyciągania” czy „manifestacji” pragnień jest bardzo szybki Uśmiech

Jednak sekret to czubek góry lodowej....

W miarę jak wgłębiałem się w całe zagadnienie, odkrywałem niesamowite rzeczy dziejące się w moim życiu, wiem jak działa wszechświat, nie jestem naukowcem, filozofem, jestem zwykłym nastolatkiem którego przyszłość maluje się baaardzo kolorowo. Moje życie zmieniło się na lepsze, ba ! Na cudowne!  Macie tu parę innych filmów, które pomogą Wam w lepszym zrozumieniu otaczającego Was świata, pomogły mi, pomogą i Wam Uśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=JrbDRG4fjFY&feature=related   ← woda i jej cudownie działanie na nasze ciało ( w tym kości ) Chichot

http://www.youtube.com/watch?v=buXMJaoyTM0 ← „rozszerzenie” zagadnienia sekretu, bardzo pomocne, oglądajcie koniecznie!

http://www.youtube.com/abrahamhicks ← spotkania organizowane przez Esther i Jerry'ego Hicks'ów, na temat prawa przyciągania. Bezcenne informacje których nie było w filmach wyżej Uśmiech tylko że po ang :/

http://forum.sekretwpraktyce.pl/ ← polskie forum odnośnie prawa przyciągania, kopalnia wiedzy, piszcie tam o swoich problemach i wątpliwościach Uśmiech

Jak zrozumiecie o co biega na tym świecie i zastosujecie odpowiednio tę wiedzę, obiecuje Wam – odmienicie całe swoje życie. Mi się udało Uśmiech

DZIŚ Uśmiech …..

Dziś jestem szczęśliwym posiadaczem klatki piersiowej z której jestem dumny Uśmiech Mało tego, ta duma rośnie i rośnie wraz z mięśniami, bez diet, lekarzy, siłowni... prowadzę aktywne życie, cieszę się świetną kondycją, pracuje jeszcze trochę nad sylwetką, nie po to by coś poprawić, tylko po to żeby udoskonalić Uśmiech hehe

Wielu z Was po obejrzeniu wszystkiego tego co było, zapyta się co zrobiłem żeby osiągnąć moje efekty Uśmiech hmm zacząłem od obejrzenia filmów Uśmiech przemyślałem sprawy i zastosowałem wiedzę. Bywało że popełniałem błędy, jednak poprawiałem je. Stanąłem przed lustrem, patrząc się na mój kanion kolorado Uśmiech Jeździłem rowerem w lato, pewnego dnia na odludziu zrobiło mi się strasznie gorąco podczas jazdy (upały), zatrzymałem się i niepewnie zdjąłem koszulkę, mimo że nikogo nie było wstydziłem się Uśmiech przejechałem parę kilometrów i odkryłem, że nie ma czym się przejmować bo nikt nie patrzy hehe. I tak parę razy jak jeździłem zdejmowałem koszulki, aż w końcu zdobyłem się na niemożliwe... przejechałem ulicą pełną ludzi. Przejechałem ? Przeleciałem Uśmiech hehe jechałem tak szybko, żeby nikt nie widział Uśmiech Potem zacząłem zdejmować bluzkę w domu. Wstydziłem się, od czasu do czasu słuchałem głupich docinek, jednak radziłem sobie z nimi. Potem przyszedł czas na opalanie Uśmiech i tak krok po kroku zdejmowałem koszulkę w różnych sytuacjach. Sekret zaczął działać jak należy na etapie opalania Uśmiech przestałem przejmować się uwagami, zrozumiałem jak działają kompleksy, pojąłem że nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych. Zacząłem nabierać mięśni, miesiąc później troszkę przytyłem, tzn nabrałem masy. Pojechałem na rower, zdjąłem koszulkę, i jadąc z górki puściłem kierownice, podniosłem ręce do góry i bez trzymanki zamknąłem oczy, czułem wiatr owiewający moje kaniony Uśmiech To było to, poczułem wolność. To uczucie zainspirowało moje wizualizacje, wyobrażałem sobie sytuacje w których czułem się swobodnie bez koszulki, dumnie wypinając kaniony, ups, przepraszam ! Tors do przodu Chichot Nabrałem trochę masy, były już minimalne efekty, kości prostowały się. Po prostu UśmiechUśmiechUśmiech Poszedłem na basen, pojechałem nad jezioro, przytuliłem dziewczynę. Klatka nabrała już ładnego kształtu. Czułem się coraz lepiej, aż zacząłem ćwiczyć sobie w domu, zorganizowałem sobie ciężarki i ławkę i jak mi się chce to ćwiczę Chichot Cieszę się wspaniałą sylwetką, dalej ją doskonale, kości jeszcze muszą się wyprostować o parę milimetrów, efekt jest powalający. Rodzice i znajomi są w szoku. Wyzbyłem się wstydu, nabrałem pewności siebie, znalazłem dziewczynę, rozbieram się przy każdej okazji Chichot   

Dzięki prawu przyciągania spełniam też inne marzenia, pieniądze, życie towarzyskie, wszystko !

Sorka za błędy, pośpiech Uśmiech zanim zadacie pytania, bądź wydacie opinie, proszę obejrzyjcie najpierw filmy, zgromadźcie informacje a potem piszcie Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2010, 06:52:23 wysłane przez dobrewieści » Zapisane
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2010, 09:45:15 »

Moim skromnym zdaniem to pitolenie w stylu Bożeny Figarskiej i Murphego. Tyle w temacie.
Grand Canyon
Newbie
*

Reputacja: +13/-5

« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2010, 11:17:23 »

Zaraz zaraz.... o ile dobrze zrozumiałem stosując "sekret" czyli odpowiednie praktyki mentalne (wizualizacja, pozytywne emocje, motywacja) zmieniłeś fizyczną strukturę swojej klatki piersiowej..... ciekawe, szkoda że nie masz zdjęć przed i po (jestem niewiernym Tomaszem). Swoją drogą przypominam sobie, że w pewnym odcinku "Rozmów w Toku" Ewy Drzyzgi była kobieta, która twierdziła że wiara w Boga wyleczyła ją całkowicie z PE. Pani ta co prawda nie użyła dosłownie terminu PE czy też klatka "szewska", ale mówiła o dółku w klatce i zapadnięciu i że została uzdrowiona i nie ma po tym teraz żadnego śladu. Żałuję, że jestem człowiekiem małej wiary i takich cudów się nie spodziewam, postaram się jednak zastosować te sekretne metody by mi w Poznaniu zrobili piękną, pływacką wręcz klatkę. Pozdrawiam ;-)
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #3 : Sierpień 01, 2010, 11:01:43 »

Z tego co zrozumiałem, to to "przyciąganie" to nic innego jak myśleniu o tym czego chcemy. A wiadomo, że jeśli ktoś myśli o czymś to predzej czy później zrobi jakieś poczynania do tego. Np. ktoś chce się nauczyć pływać i myśli cały czas o tym że chciałby pływać to prędzej czy później pójdzie na basen, a jak ktoś nie myśli o tym to nie pójdzie na basen, proste:D 

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #4 : Sierpień 01, 2010, 11:04:55 »

A jeśli chodzi o klate to chyba chodzi o to żeby myśleć "mam piękną klate" , a nie o tym jaką mam dziurę w klacie.
W sumie nie głupie i dawno to wiedziałem, że wszystko siedzie w głowie. Ja osobiście zrobiłem sobie operację i moge powiedzieć że w moim 15 letnim życiu była to najlepsza decyzja. Po operacji nie ma już tego stresu że ktoś Cie dotknie i nie ma takiego skrepowania przy dziewczynach Chichot

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 02, 2010, 03:52:41 »

a ja oglądnę :d A co mi w sumie szkodzi, nie. Filmy lubię, a jak jeszcze pomoże to będę w niebo wzięty Chichot
Ok, poczekam z tym do wieczora :d
SlepaStrzala
Newbie
*

Koksik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2010, 06:03:55 »

daje do myślenia. Nie wiem, spróbuję, ale chciałbym się z Tobą skontaktować "dobrewieści" Chichot
dobrewieści
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 12, 2010, 05:34:38 »

dobrewieści
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 12, 2010, 05:38:13 »

Obiecane zdjęcia. Niestety nie mam zdjęcia całkiem sprzed. Pierwsze to tak naprawde nie obrazuje tego co miałem na klacie, miałem dołek na środku i na zdjęciu widać troche prawą pierś wysuniętą do przodu + odstające żebro pod lewą piersią. Wierzcie mi, było znacznie znacznie gorzej, te kaniony służyły za podstawkę od telefonu, to jest jeszcze nic : ) Drugie zdjęcie jest z dziś. Sami oceńcie Uśmiech
gwardzista3
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #9 : Sierpień 14, 2010, 04:08:04 »

PAtrzac na te zdjecia na poczatku pomyslalem odrazu: "2 rozne osoby, koles sobie jaja jakies robi". Ale potem wylookalem po lewej stronie lewwego "sutka" pieprzyk, ktory jest w tym samym miesjcu na obydwu zdjeciach i juz sam nie wiem co mam myslec  Chichot
SlepaStrzala
Newbie
*

Koksik

« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2010, 12:51:33 »

nie ma co gdybać stary. Ja po obejrzeniu filmu, kupiłem książkę, już następnego dnia. Zostało mi 28 stron do końca :p - i mam wieeelką nadzieję, że coś się zmieni, chociaż trochę, poprawi się wygląd klaty; -)
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2010, 05:12:47 »

HAA  TO JA WAM COS POWIEM O TEGO TYPU RZECZACH

ogolnie to bardzo spłycacie - piszac '' CZYLI ZE MYSLENIE ZE MAM PIEKNA KLATE  zniweluje mojego pectusa ?? '''

Niestety troche juz w tym zyciu widzialem ,troche poczytalem, obserwuje ludzi.

I powiem wam jedno. Ja sie tych spraw boje.

Jest takie znane zdanie '' CZŁOWIEK okolo 30 % swojego mozgu ''

I to jest fakt.

Sa ludzie którzy maja ''nadludzkie'' umiejetnosci.

Typu bioenergoterapeuci czy  jasnowidze  typu Krzysztof Jackowski [ktory sie rowniez myli, co nie zmienia faktu ze ma w domu setki listow i podziekowan od policji głównie za za wskazania miejsca  porzucenia cial ludzi zabitych]

Tak samo sam Jezus ...

Tak samo tybetanscy mnisi, czy mistrzowie wschodnich sztuk walki. 

Udokumentowane przypadki lewitacji, TELEPATII, uzdrowien  czy faktu nie jedzenia  przez kilkadziesiąt dni.

Te wszystkie sprawy mnie  bardziej przerazaja niz interesuja.  Ja wole miec swoje normalne zycie  niz  imać się  tego typu wiedzy czesto zahaczającej o OKULTYZM.   np  OBE

Nie mniej jednak o taki rzeczach słucham, czytam.  Czasem sie zmuszam aby poszerzyc swoja wiedze na temat ludzkiej egzystencji.

Co do przypadku naszego kolegi DOBREWIESCI i jego tematu na tym forum

MOGĘ SIE MYLIC. ale bardziej wyglada mi to na jakiegos dobrego samarytanina ktory podsuwajac to w dobrej wierze, pragnie dac nadzieje tym ktorzy jej nie maja,  nadac im sens zycia, pokazac pozytywna droge myslenia   ktora moze na przyklad sprawic   iż PO PEWNYM CZASIE  im zacznie sie wydawać iż  PECTUS SIE NIECO ZMNIEJSZYL, wiec beda uskuteczniac to dalej przez nastepne np 3 lata.   

Przez co zmieni sie ich zycie na pozytywne, i w pewnym momencie go zaakceptuja.

SADZE ze osoba DOBREWIESCI robi to dla pewnych ludzi ktorzy przeczytaja to forum

chce im pomoc i na pewno ktos to łyknie,  ale nie do konca  wierze  w ten konkretny przypadek

ze ta klatka ktora jest na zdjeciach, kiedykolwiek  miala  PE połączone z PC  !!!!!!!!!!!

moge sie mylić.

Szanse poceniam na 1:49   ze sie myle.  [2%]

edit:

A Ja wam podam moją drogę którą osiągnąłem dokładnie to samo co kolega DOBREWIESCI [moze bez szesciopaka ale nie mam czasu i wewnetrznej potrzeby zeby  budowac cos takiego, bo wymaga za duzo zachodu : P  chociaz wyglada fajnie]

Moja droga osiagniecia dokladnie tego samego,
to bycie sobą, dążenie  do  ciągłego doskonalenia siebie

Ze sprawami  ficzycznymi ktore mi sie nie podobaja w sobie, walcze w sposob konwencjonalny

tj.
byłem dzieckiem miałem płaskostopie :  cwiczylem duzo, non stop sport     efekt: płaskostopia brak !

miałem pectusa ? Zrobilem wszystko,  aby pojac o co w tym chodzi,  poznac problem, poznac metody jego sie pozbycia ocenilem ryzyko i udalem sie na operacje.                 efekt :  klata jak marzenie

mamy wakacje.  nie ma dnia gdzie nie chodze bez koszulki,  nie napedzam moich znajomych na granie w noge czy  wyjazd na plaze.

co do spraw natury niefizycznej :

MODLITWA, kontemplacja,nieustanne rozmyslanie , otwartosc na wszelka wiedze i iinformacje

ta prosta recepta sprawia ze jestem kim jestem.

reasumujac :

- tez zarabiam pieniadze, wiecej niz potrzebuje
- tez mam dziewczyne taką jaką mieć chce
- tez mam prosta klate ;-)
- też jestem  pozytywnie nastawiony do swiata
- tez jestem zadowolony z samego siebie

i wszystko to, bez  tajemnej wiedzy  i  praktyk   nie z tej ziemi   
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2010, 05:24:40 wysłane przez halibana » Zapisane
halibana
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2010, 05:28:16 »

jeszcze jedno.

Dziwny wręcz Podejrzany wydaje mi sie ton całej wypowiedzi wprowadzajacej.

Jesli to nie tajemnica zapytam tylko  jaka religie  wyznajesz i czy robisz to aktywnie, czy ogolnie jaki jest twoj  pogląd odnosnie wiary.
dobrewieści
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2010, 06:57:15 »

Ehh no cóż, widzę że musisz sie zaliczać do jasnowidzów wróżek itp skoro przewidujesz tak moje intencje tutaj haha wiesz, wierzyć w to czy nie to jest indywidualna sprawa. Nigdy tego nie spróbowałeś więc się nie wypowiadaj na ten temat, rozpatrywanie tego pod kątem wrzucić na stos i spalić / bądź nie nie jest tematem tego wątku. Masz prawo mieć swoje zdanie, szkoda tylko że  tak pochopnie oceniasz całe zagadnienie.

Jestem katolikiem i jestem przekonany że to czego uczył Chrystus doskonale harmonizuje się z przyciąganiem, wystarczy poszukać informacji  na ten temat choćby na forum które załączyłem. Więc zanim ktoś wrzuci sekret do wora z okultyzmem, niech chociaż najpierw pomyśli, prosze, to nie boli Uśmiech

Miałem PE, to jest moi drodzy fakt, miałem okazje też pogadać z kilkoma osobami na forum zarówno kiedyś, jak jeszcze miałem pe jak i teraz. Wątpie żeby ktoś uznał mnie za jakiegoś szarlatana  Duży uśmiech haha  moi drodzy bez histerii Chichot nie pracuje dla nikogo po prostu wiem jak to jest sie szarpać  z takimi rzeczami jak pe, znalazłem coś co mi pomogło i sie tym dziele, to wszystko Chichot

Prosze Cie uprzejmie Halibama, zanim coś napiszesz bądź wyrazisz w jakikolwiek sposób swoje zdanie, przemyśl najpierw zagadnienie, zaczerpnij troche wiedzy.
halibana
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Sierpień 15, 2010, 09:29:15 »

uważaj bo ci żyłka pęknie  tak sie napinasz Buziak

wiedzę zaczerpuję nieustannie  w wielu dziedzinach, miedzy innymi  jestem w trakcie przegladania tego wszystkiego co wkleiles.

ale w sumie masz racje,  jesli pozytywnym mysleniem, plywaniem na basenie i ''jazdą na rowerze bez koszulki'' w ciagu powiedzmy roku czy dwóch wyprostowales swoje  ''KRATEROWATE '' PE I PC       to   rzeczywiscie z wielką przyjemnoscią udostępnie Ci miejscówkę   w moim worku z  wróżbitami i energocudotwórcami  Uśmiech

aha i jeszcze jedno
nie dziw sie ze pytam o wiare,

bo caly przekaz  jest conajmniej  niecodzienny,  a twoj nick  WSKAZUJE  na to ze  Gratis prawdopodobnie dodajesz jakies   czasopismo typu ''Strażnica''
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2010, 09:42:17 wysłane przez halibana » Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
dominic wightman - meble - biuro rachunkowe bydgoszcz - jakub pyżalski - jakub pyżalski