PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 10, 2012, 06:27:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: SeNPECTUS  (Przeczytany 847 razy)
SeNPECTUS
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Lipiec 23, 2010, 09:14:32 »

Cześć , jestem Karol mam 17 lat chciałbym żebyście spojrzeli na moje zdjęcia  wyrazili swoje opinie... i doradzili co z tym dalej robić jak na razie nie byłem u żadnego specjalisty :/ hmm raczej byłem u lekarza rodzinnego Chichot ale to z 4 lata temu i powiedział mi , że dorosnę nabiorę masy mięśniowej to nie będzie widać.Jak dotąd starałem się tym nie przejmować  niestety nie dałem rady jak patrzyłem na klaty innych kolegów czułem i dalej czuje zazdrość postanowiłem się za siebie zabrać poszperałem i znalazłem tą stronkę !  Duży uśmiech Oprócz bólu psychicznego to nie mam innych odczuwalnych dolegliwości   Niezdecydowany

Uploaded with ImageShack.us

chciałbym też dowiedzieć się jakie  badania trzeba przeprowadzić aby sprawdzić czy wszystko jest dobrze.
Grand Canyon
Newbie
*

Reputacja: +13/-5

« Odpowiedz #1 : Lipiec 23, 2010, 10:56:00 »

Twoja wada jest niewielka,  problem jest głównie w wystających łukach żebrowych. W polsce jest trudno znaleźć specjalistę od łuków, nie bardzo rozumiem dlaczego chirurdzy nie chcą tego korygować. Podobno wcale to nie jest takie skomplikowane. Co do badań - spirometria (bada objętość płuc), RTG klatki (pokaże jak bardzo mostek uciska na serce i czy jest przesunięte, chociaż dokładniej to widać na tomografii). W Twoim przypadku podejrzewam, że żadnych odchyleń od normy w wynikach badań nie będzie. Pozdrawiam.
MR
Newbie
*

Reputacja: +7/-3

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2010, 10:11:20 »

wg mnie wada jest całkiem spora i dodatkowo dołek jest bardzo rozległy.
Aby sprawdzić serce i wpływ kształtu mostka na jego pracę proponuję zrobić USG serca, dobry lekarz powie Ci jaki czy i w jakim stopniu serce jest modelowane. Na Twoim miejscu poszedł bym na operację

pozdrawiam,
MR
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2010, 10:16:39 »

wg. mnie wada nie jest SPOORA, ale rzeczywiscie jest i jest widoczna.

na moje  NIEFACHOWE OKO, nie bedzie miala wplywu na wyniki EKG.

PAMIETAJ o ryzyku jakie niesie kazda operacja,  ryzyku powiklan i tym ze po operacji  raz na iles tam przypadkow  efektu nie ma, a sa tylko blizny i przebyty pobyt.

Wiadomo ze wiekszosc przypadkow w tym podobnych do twoich   da sie bez problemu ladnie wyciagnac,ale nie zapominaj o tym co w poprzednim zdaniu.

Zdecydowanie dzialaj jesli Ci przeszkadza ;-)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Profesjonalny hosting praca Świdnica śmieszne prezenty kodeks pracy kancelaria adwokacka łódźbiografia - on line - femtometrowy - CHROM PLUS 100 tabl. SUPER CENA !!! 50% - ferie zimowe 2012