PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 07, 2012, 05:00:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 18 lat i PE  (Przeczytany 809 razy)
erdoen
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Czerwiec 24, 2010, 12:04:58 »

Wzrost: 180
Waga: 70-73

Cześć. Mamy lato, mamy wypady nad morze, nad jezioro...i mamy związane z tym kompleksy. Aż wstyd mi jechać nad jezioro z moim brzuchem. Widziałem tutaj na forum zdjęcia wielu z was i rzadko kiedy ktoś ma problem dużego, odstającego brzucha. Mam dość duży dystans do siebie i do tej pory "dziurę w klacie" przeobrażałem w żarty, nawet w szkole mówili na mnie "mostek" z tego powodu i nie miałem do nich żadnych pretensji.

Mam tylko pytanie, czy mój PE wymaga jakiegokolwiek leczenia? (Czasami mam ataki masakrycznego bólu od "dołka" pod samą krtań - ból można opisać jako "uciskanie klatki") Pokazuje trzy swoje zdjęcia - jedno z nich w pozycji nachylonej pokazuje mój brzuch.

http://img690.imageshack.us/img690/9384/pe1h.jpg
http://img293.imageshack.us/img293/6603/pe2e.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/9279/pe3e.jpg

Można spalić cały ten tłuszcz? Czy tak już będę miał i koniec? Dodam, że mój ojciec i brat też mają PE (z tym że mój brat ma płaski brzuch, ojciec taki jak ja - ale w młodości również miał płaski)
malinka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2010, 01:22:52 »

Nie wiem czy tłuszcz na brzuchu ma coś wspólnego z PE ale małe prawdopodobieństwo. Ja bym na Twoim miejscu martwiła się raczej tym bólem. Pytanie retoryczne: byłeś u specjalisty?..
Pozdrawiam.
kli
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 24, 2010, 04:52:31 »

Na brzuch polecam ćwiczenie "6 weidera" poczytaj w necie o tym

Albo trzaskaj zwykłe brzuszki, chodź szóstka daje nieporównywalnie lepsze efekty.
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 24, 2010, 06:09:44 »

nie wprowadzaj go w błąd. Żadnymi brzuszkami, ani a6w czy ABS'em (I/II) nie spali się fatu. Do tego odpowiednia dieta (najlepiej low carb) + aeroby np. 30 minut po każdym treningu siłowym, wtedy można mówić o efektach, a same brzuszki, na tłuszcz nie dają zupełnie nic.
erdoen
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 24, 2010, 11:08:02 »

Zrobiłem sobie 1 dzień A6W, zobaczymy jak długo wytrzymam - jeżeli nie spalę, to przynajmniej poćwiczę mięśnie.

Strzała, nie mam w mieście ŻADNEJ siłowni, a na własną mnie nie stać, więc treningi siłowe ograniczają się u mnie do pompek i machania hantlem 10kg.
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 25, 2010, 09:07:52 »

hantlem 10 kg, czy hantlami po 10 kg? - to spora różnica, bo jak masz już np. hantle 10 kg (10 x2 oczywiscie) , o pierwsze propozycje ćwiczeń się już pojawiają, np. wyciskanie na poziomo (wystarczy ustawić taborety, sanki, różnie ludzie robią :p) rozpiętki, przenoszenie za głowę, jak jesteś kreatywny, to możesz działać nie tylko poziomo, ale i na skosach. A jak masz jedną hantlę, to proponuję Ci zakup (najlepiej z allegro) za jakieś 60 zł pary hantli, dokręcanych, np 2.5-12, czasami można takie znaleźć :-)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kodeks pracy 2010 malowanki z barbie Moka Red Sejf zasilacze ledkurier irlandia - lanzarote wakacje - Noże kuchenne - w Żywienie przegrzania - wycieczki na cypr