PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 07, 2012, 05:22:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odzew na "Dziewczyny, nie wstydźcie się..." :)  (Przeczytany 1401 razy)
vinca_minor
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

8230380
« : Czerwiec 09, 2010, 05:31:38 »

Witam!
Aż dziw bierze, ale zaglądam na to forum po pięciu latach ( mój ostatni post wysłałam w 2005 roku)... Trudno mi określić czy moja wada jest duża, czy mała... Na pewno przeszkadza mi dysproporcja między "zapadnięciami", która sprawia, że piersi zdają się być nierówne, a brzuch krępy, jakby dziwnie przypakowany. Męczę się łatwo, ale od wczoraj wzięłam się ostro za swoją kondycję- w końcu w zdrowym ciele zdrowy duch, więc kompleksów na pewno mniej Mrugnięcie. Również kusi mnie tak jak Janirke17, żeby po prostu zoperować się dla siebie. Jestem taka, że nawet jak ktoś stara się mnie przekonać, że niepotrzebnie zaczynam robić kroki w pewnym kierunku, to i tak będę się męczyła dopóki nie doprowadzę czegoś do perfekcji...
http://img243.imageshack.us/img243/9656/lewastronamay.jpg <--- Strona bardziej zapadnięta i z "ostrzejszym" żeberkiem... Proszę wybaczyć ten ledwo widoczny rowek z tyłu xD Duży uśmiech
http://img243.imageshack.us/i/prawastronamay.jpg/ <--- Druga strona... Gdyby lewa była taka sama, to nawet nie przeleciałoby mi przez głowę, żeby coś zmieniać.
http://img69.imageshack.us/f/dsc00014may.jpg/ <--- Tu widać dołek.
http://img257.imageshack.us/f/mayl.jpg/ <--- Strój z efektem push- up- idealny dla Pectusek  Duży uśmiech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 05:37:21 wysłane przez vinca_minor » Zapisane
vinca_minor
Newbie
*

8230380
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2010, 10:02:04 »

Właśnie dziś zaczęłam być bardziej pewna niż kiedykolwiek tego, że chcę iść pod nóż. Porozmawiałam o tym z chłopakiem i doszliśmy do wniosku, że właśnie to sprawi, że w końcu przestanę być tak bardzo zakompleksioną i nieśmiałą osobą. Od jutra rozpoczynam podejmowanie poważnych kroków w kierunku operacji:) Teraz, gdy jestem tak mocno na to zdecydowana czuję się totalnie szczęśliwa i pogodzona ze sobą Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 10:04:46 wysłane przez vinca_minor » Zapisane
bezPC
Newbie
*

Reputacja: +6/-4

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2010, 02:15:41 »

Zrob sobie normalne zdjecia i w Paincie zamaluj niepotrzebne rzeczy. Na tych zdjeciach nic nie widac poza malym sfaldowanym zebrem.
Janirka17
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 11, 2010, 06:32:00 »

Cześć Uśmiech To prawda, na zdjęciach nie widać dobrze Twojej wady, tym bardziej że skórę podciągnęłaś ręką...Ja nie tuszowałam piersi, bo każda je ma, nie wstydzę się...To prawda że przez Pectusa jak by powiększa się brzuch, i jest taki tłusty bandzioch...bynajmniej u mnie (widać na zdjęciach)...ale "wychodowałam" go sobie bo wbrew pozorom troszku tuszuje wadę... Ale operację mam już 27 września. Miało być w moim przekonaniu ze względów kosmetycznych. Teraz okazuje się że względy zdrowotne wchodzą w grę...Smutny Ale cieszę się że idę pod nóż. Nie mogę się doczekać Uśmiech Więc czym prędzej śmigaj do lekarza po skierowanie. Miło że ktoś od czasu do czasu zerka na mój wątek "Dziewczyny nie wstydzcie się..." Chodziło mi tu właśnie o to, by nie wstydzić się pokazać piersi nago, pokazując nieszczęsnego Pectusika Uśmiech
Trzymam kciuki i Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny! Uśmiech
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 12, 2010, 12:36:14 »

dokladnie - zdjecia nie  oddaja problemu  ktory niewatpliwie tam sie kryje.

Ale mimo wszystko na 1 rzut oka  juz widac ze  PROBLEM nie jest urojony.
malinka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 12, 2010, 05:10:49 »

Witam.
Jeśli operacja to tylko dla siebie (poza wskazaniem zdrowotnym). Ja jestem na etapie "likwidacji" tłuszczyku na brzuchu - już nie ma czego maskować, jestem kilka tygodni po Ravitchu (najlepsza decyzja w moim życiu Chichot ). A przede mną zakupy nowej bielizny i stroju kąpielowego  (już nie pod kątem maskującym :] ) - mała rzecz a cieszy Uśmiech
Pozdrawiam serdecznie!
kriserksr
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 14, 2010, 02:49:51 »

Witam.
Jeśli operacja to tylko dla siebie (poza wskazaniem zdrowotnym). Ja jestem na etapie "likwidacji" tłuszczyku na brzuchu - już nie ma czego maskować, jestem kilka tygodni po Ravitchu (najlepsza decyzja w moim życiu Chichot ). A przede mną zakupy nowej bielizny i stroju kąpielowego  (już nie pod kątem maskującym :] ) - mała rzecz a cieszy Uśmiech
Pozdrawiam serdecznie!

łamanie żeber ... czemu nie zdecydowalas na metode nussa?
malinka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 14, 2010, 03:49:24 »

Ravitcha wybrałam z pełna świadomością. Nuss jak dla mnie jest idealny dla ludzi w odpowiedznim wieku gdy kości są plastyczne a tak.. odginanie ich siłą... blee.. Po wyjęciu tego prętu miałabym non-stop obawy czy mi nic nie "klapnie". A w moim przypadku nie było łamania żeber. Tylko wycięcie/przecięcie chrząski łączącej mostek z żebrami. A tak chrząstka odrośnie w odpowiednim kształcie i po sprawie.
 Jedyna złamana kość, to mostek. Zero bólu, blizna jest już praktycznie niewidoczna (cieniutka i jasna).
Pozdrawiam Uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
stroje skuteczne pozycjonowanie hurtownie zabawek wina praca Bełchatówspis miejscowości - wizytówki - naklejki dekoracyjne - tunezja 2012 - dentysta szczecin