PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:09:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wrocław czy Poznań???  (Przeczytany 1606 razy)
Kazal
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Maj 09, 2010, 08:03:52 »

Jako że to mój pierwszy post, przede wszystkim witam wszystkich i pozdrawiam! Mrugnięcie
Jak większość tutaj, chciałbym się poddać operacji na mojego PE, ale mam poważny dylemat: chodzi o wybór kliniki. Waham się pomiędzy Wrocławiem a Poznaniem. Porównując swoją wadę do zdjęć innych użytkowników oceniam ją na średnią (2.5 - 3cm), lecz na pełną korektę nie liczę. Problemem jest mój wiek. W tym roku kończę 28 lat Smutny
Za Wrocławiem przemawiają: krótki czas oczekiwania i bliskość miejsca zamieszkania. W Poznaniu z kolei są bardziej doświadczeni lekarze. Wynika to z większej ilości przeprowadzanych operacji, co z kolei przekłada się na długi okres oczekiwania.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów: Jakie jest Wasze zdanie? Gdzie lepiej pójść? Czy rok czasu w moim wieku to dużo (tyle podobno czeka się na Poznań)?
Z góry dziękuję za wszelkie komentarze i odpowiedzi!
Magia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #1 : Listopad 18, 2010, 06:47:28 »

Ja mam ten sam dylemat i mam nadzieje, ze ktos da jakas rade Uśmiech Zdecydowales sie na ktorys szpital za ten czas..??
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #2 : Listopad 18, 2010, 02:49:29 »

Ja miałem dylemat Gdańsk - Poznań.
Gdańsk bardzo krótki termin oczekiwania byłem na konsultacji 1.02 i operacje mogłem mieć kiedy chce.
Poznań bo polecany przez każdego ale termin najszybciej za jakies 16 miesięcy.
Zdecydowałem się na Gdańsk gdyż nie wyobrażałem sobie żyć dalej z PE.
Operacje miałem 23.06 i jestem 100% zadowolony z decyzji.
Efekt oceniam na 4+ myśle ze lepiej nie mogło być jeśli miałem asymetrie, ale dzisiaj nie wyobrażam sobie życia z PE.

Jeśli nie ma znaczenia dla Ciebie czy zrobisz sobie to dzisiaj czy za rok to bym brał Poznan:)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Magia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2010, 04:54:40 »

A moge wiedziec ile masz lat? wiek gra duza role przy takich korektach.. wiesz moze jak gleboki byl Twoj dolek? Ja tez mam asymetryczna wade, ok 3 cm. Na operacje bede mogla sie zdecydowac dopiero za 2 lata, wiec mozliwe ze padnie na Poznan ze wzgledu na reputacje, tylko niestety daleko od domu by to bylo Niezdecydowany
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #4 : Listopad 19, 2010, 11:11:33 »

Odległość jest nie ważna, szczególnie jesli jestes dorosły.
Mam 15 lat, ale szpital w Gdańsku tylko dorosłych operuje.
(załapałem sie)
Chodzi chyba tylko o to ze nie chca małych dzieci operować.
Ja nie miałem żadnych problemów z tym.

I faktycznie widze po sobie że o wiele szybciej dochodziłem do siebie niż np. 18 latek.

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
portal - Program tv - darmo na komórkę - transmisje na zywo - meble na wymiar Bygdoszcz