PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 03:06:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: W-f  (Przeczytany 1132 razy)
Nutli
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

W-f
« : Kwiecień 18, 2010, 04:16:03 »

Witam!
Chciałbym się Was spytać, jak radzicie sobie z w-fem?
Macie zwolnienie?
Ja na w-fie ćwiczę w koszulce(nieprzebieranej oczywiście) oraz bluzie rozpinanej. Trochę może wydawać się to dziwne innym, ale tak przynajmniej mogę się czuć w miarę normalnie.
Ostatnio zrobiło się cieplej i trochę będzie gorąco w bluzie, np. na dworze biegając. Również będzie, to bardzo dziwne i widoczne, że ja jestem w bluzie a inni w koszulkach.
Już zostawmy fakt, iż nie przebieram koszulki, jakoś sobie z tym radzę.

Co mam zrobić? Da się załatwić zwolnienie z w-f?
Triel
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 19, 2010, 03:08:31 »

Oczywiście,że da się załatwić zwolnienie.Idź do swojego lekarza i powiedz co i jak-jeśli masz kłopoty z oddychaniem podczas ćwiczeń,czujesz ból w klatce piersiowej,słabo ci,zawroty głowy...
Ja miałam zwolnienie właśnie z powodu bólu w klatce i problemach z oddychaniem podczas wf.

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.

Operowana metodą Nussa 23.11.2010 w Poznaniu

http://www.pustamiska.pl/
Wiia
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2010, 05:40:43 »

A ja do operacji zawsze ćwiczyłam, jedynie właśnie z powodu słynnego bólu w klatce i problemów z oddychaniem byłam zwolniona z bardzo forsujących ćwiczeń i biegów na długie dystanse, z tym że nie miałam zwolnienia od lekarza, wystarczyła rozmowa z nauczycielem. Chociaż fakt to zależy od szkoły, ja się uczyłam w małych miejscowościach gdzie każdy się znał więc to nie stanowiło żadnego problemu.

Co do przebierania się, nie przesadzajmy, zawsze uda się gdzieś schować, zakryć, stanąć tyłem.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2010, 10:39:19 »

Ja kocham sport i na wf ćwicze ale z basenu załatwiłem sobie zwolnienie, ale i tak wszyscy pływają oprucz mnie i jak widze te wszyskie osoby bawiace sie w wodzie razem , to w tym momencie gdyby mnie ktos spytał czy chce operacje to bym odpowiedział TAK bez chwili zawachania.
Na wf mam swoje miejsce w szatni w rogu a koszulke przebieram dobiera jak juz prawie wszyscy wyjda z szatni i jest mało ludzi (zawsze sie pokrece troche , wolno sie przebieram , ide do wc itd. Grunt to dobra BAJERA Chichot heheh
"Walczmy z tymi mutantami co nam w klatach siedza" Chichot

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Nutli
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 20, 2010, 07:45:27 »

Może spróbuje załatwić zwolnienie również na podstawie bólu klatki wynikającego z noszenia pompki.
Akurat u mnie nie da się przebrać gdzieś w kącie, pełno ludzi, mała szatnia, ciągle ktoś się kręci.
Nauczyciel głupi.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 20, 2010, 08:59:26 »

Akurat u mnie nie da się przebrać gdzieś w kącie, pełno ludzi, mała szatnia, ciągle ktoś się kręci.
Nauczyciel głupi.
U mnie tak samo, ja byłem u lekarza załatwić sobie tylko z basenu powiedziałem ze mam PE i mi wystawił;)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Spis stron - opony letnie - power - pobierowo wczasy - princelion