PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 10, 2012, 05:46:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Drukuj  
Autor Wątek: Pompka WŁASNEGO WYKONANIA!  (Przeczytany 11599 razy)
Soae
Newbie
*

Reputacja: +8/-2

« Odpowiedz #45 : Wrzesień 15, 2010, 04:06:25 »

Witam wszystkich,
odnosie porad treningowych, diety i wad postawy zamieszczanych na tym forum to powiem, ze bida z nedza.
Dla pocieszenia dodam, ze na zagranicznych forach jest jeszcze gorzej.

Mam zamiar zrobic home made vacuum bell i zamiescic szczegolowa instrukcje na tym i zagranicznych forach celem dania szansy ubozszym i zdesperowanym mieszkancom tej planety na wyleczenie sie z tej depresyjno-niszczacej-zycie wady bez wydawania 600$ na pompke Kobego  Bryant'a czy 425$ marki Costa'm z chin.

Odrazu powiem, ze teraz mam egzaminy, ale w pazdzierniku jakas pompke zrobie na pewno.
Uzytkowik saito odwalil kawal dobrej roboty wrzucajac te zdjecia. Czy ta pierwsza gruszka to jest z zestawu do powiekszania penisa? Bo druga wersja to napewno pompka paliwowa do silnika diesla.
http://allegro.pl/reczna-pompka-gruszka-paliwa-silniki-diesel-10mm-i1210348154.html
Ciekawe ze taka gruszka potrafi obnizyc ciesnienie ponizej 15% cisnienia atmosferycznego...

Najtaniej wyszla by pompka prozniowa do pojemnikow hermetycznych, ale nie wiem jak z przejsciowka i komfortem pompowania. - koszt 20zl
Mozna by tez zaszalec i kupic cos takiego:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=pompka+reczna+prozniowa&from_showcat=1&category=0&from_showcat=1&order=p&change_view=1
ale to o jakies 100zl za drogie.
Orientuje sie ktos czy ta grucha paliwowa rzeczywiscie zrobi swoje? Zdjecia sa przekonujace, ale zawsze to 40 zl...

Zastanawia mnie tez material tej miski, wyglada jak miska silikonowa do pieczenia ciasta (?).
Ale jak widac na zdjeciu rengenowskim ta micha powinna sie uginac na tyle zeby rozlozyc nacisk na jak najwiekszej powierzchni:
http://ejcts.ctsnetjournals.org/content/vol29/issue4/images/large/557.06000613.gr2.jpeg
zrodlo: http://ejcts.ctsnetjournals.org/cgi/content/full/29/4/557
wiec nie wiem czy to dobry wybor (mowimy tutaj o 12-24 miesiecznej kuracji po kilka godzin dziennie).

Koles tutaj: http://peinformationsite.yuku.com/topic/689 opisuje ze zrobil miche z twardego silikonu, ale ze wzgledow technicznych to bedzie trudne do wykonania (dla przecietnego dzieciaka).

Kolejna opcja to gumowa przetykaczka do zlewu lub wc w wersji xxl.

No i zostaje kwestia szybki (plastik 1cm?), weza (guma fi 8mm?), przejsciowki i uszczelenienia (pewnie silikon).

To sa tylko moje luzne przemyslenia, wiec zapraszam do dyskusji jezeli ktos jest zainteresowany.

Co do efektow samej pompki, to zastanawia mnie jedno; natychmiastowe (chociazby chwilowe, ale jednak) pozbycie sie wady takiej jak PE powinno wywolac fale emocji, a w postach ludzi ktorzy dokonali zakupu tej pompy sa tylko suche fakty. Dziala, nie dziala, ile sie utrzymuje itp.
Gdzie ta fala radosci?
Jeden jedyny taki post byl faceta, ktory przy pomocy plungera i vacuum brake bleeder'a wyciagnal 10-letniemu synowi mostek, gdy ten po operacji Nussa nie byl zadowolony z efektow. Zgadnijcie co sie stalo?
Maly zaczal plakac z radosci, ze nareszcie nie ma zadnej dziury.

I jeszcze jedno; saito niezle przypakowales przez te 5 miesiecy, tylko dziwne ze golisz klate, pachy ale fajki juz nie, uuu.. co na to twoja dziewczyna?
saito
Newbie
*

Reputacja: +6/-5

« Odpowiedz #46 : Wrzesień 15, 2010, 11:12:39 »

Haha:) klaty nie gole;) na stali włosy nie rosną;p  paszki to trzeba, a ścieżka szczęścia się przydaje:D, a i fajki to nie wiesz czy gole:D  takie małe sprostowanko...Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2010, 11:16:39 wysłane przez saito » Zapisane
Peterus
Newbie
*

Reputacja: +0/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 16, 2010, 12:09:31 »

Ja jestem tylko ciekaw czy taka pompka powoduje przepuklinę przepony (czyt. wątek niżej). Czy wy chłopaki też jesteście tacy napompowani po użyciu pompki?? Chodzi mi tu o prawą stronę pod mostkiem. Nie wiem czy zawsze byłem taki nadęty, ale od paru dni zacząłem to zauważać. Więc jeśli chodzi o entuzjazm radości to będzie dopiero wtedy gdy się okaże że to nic poważnego a ja mam poprostu gazy heh Chichot  Tak poza tym to efekty z używania pomki super. Po 5h od założenia klatka się cofnęła z poziomu zero do -0,5 cm po 24h do -1 cm. Jednak jeszcze nie doszedłem do poziomu +0,5 w stosunku do poziomu zerowego tak jak Saito pisał wcześniej ale to tylko dlatego, że jeszcze cały mostek nie dotyka szybkiwizjera (jestem jeszcze w fazie przyzwyczajenia klatki do ciągłego wychylania). Aha i jeszcze jedno: mój ślad po użyciu utrzymuje się 1,5h. Myślę że jest to zasługą długotrwałego przygotowywania mostka do wychylania się. Chciałbym tutaj z miejsca podziękować doświadczonym użytkownikom tego forum, którzy radzili mi jak tego używać przez miesiąc i potem. To właśnie dzięki wam chłopaki mam taką poprawę i estetycznie klata po 1,5 h od założenia wygląda super tak jak u "normalnego faceta" a po pompce poza wiotką skórą nie ma śladu. A właśnie pytanie do Saito: czy bieżesz jakieś odżywki??
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #48 : Wrzesień 16, 2010, 11:50:01 »

patrzac na te zdjecia to pewnie bierze to
http://allegro.pl/loreal-homme-odzywka-meska-do-wlosow-150ml-i1205434317.html
Mrugnięcie
Peterus
Newbie
*

Reputacja: +0/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 16, 2010, 02:00:56 »

No na pewno a jak już pompuje to na pewno pompką z zestawu o jakim wspomniałeś w swoim poprzednim poście  Duży uśmiech
saito
Newbie
*

« Odpowiedz #50 : Wrzesień 16, 2010, 08:47:05 »

Hej. Żart z odżyweczką kiepski:D haha hehe hihi:) Co do "koksu" który w siebie wciskam... to Aktualnie są witaminki, B12, ZMA i aminokwasy. Jak sie nie umie cwiczyć, to patrząc na kogoś kto ma jakieś wyniki (choć małe) zadaje się  pytanie "co jesz"Uśmiech Pozdro. PS: Ciekawe jakie włoski ma kolega Soae, chyba ze nie ma, no to nie wnikam Uśmiech zeby nie było nie dowalam nikomu:)
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #51 : Wrzesień 17, 2010, 10:46:10 »

Nie mam bo gole. Język

Schwarzenegger do 20 roku zycia nie wiedzial ze jest cos takiego jak odzywki.
A potem, z tego co mi wiadomo, to uzywal tylko do wlosow. Mrugnięcie
saito
Newbie
*

« Odpowiedz #52 : Wrzesień 17, 2010, 09:37:01 »

Jeśli to co wypisałem uwazasz za odżywki... to gratuluje:) oprócz amin, nie ma tam nic;) a Szwarc zył w innych czasach, troche sie różni to co jemy my, od tego co on jadł. Nasza żywność prawie nie ma witamin, przynajmniej nie tyle ile potrzeba aktywnemu człowiekowi, a to co wysałem to witaminy..... A co do tego ze do 20 roku nie brał nic, to hehe:) akurat na temat szwarca to wiem sporo;p cwiczył od 13 roku zycia, a od 16 zaczał wcinań koksy, i od 16 do 19 podwoił swoją masę ciała... z 60 do 120kg.... niech ktoś mi powie ze 60kg bez koksu:D haha Pozdrawiam;)

Nie masz... na nogach i rękach tez nie masz:d
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 09:39:08 wysłane przez saito » Zapisane
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #53 : Wrzesień 17, 2010, 11:10:42 »

co do schwarzenegera to byl zart i byl przenaczony do ogolu tego wymarlego forum, ale jak juz tak faktujemy to w jego biografii "The Education of a Bodybuilder" jest troche to inaczej opisane
chociazby epizod gdy arni byl w woju (mial 17-18 lat?) i przez rok zyskal 15 kg czy cos kolo tego (nie pamietam)
15kg w rok!!! to pewnie B12 mu tak podwyzszylo apetyt, niesamowity przyrost
zreszta gdzie on by zalatwial jakies prochy na zadupiu w austrii? moze po wyjezdzie do anglii, ale nie wiem czy farmakologia byla wtedy juz rozwinieta
zreszta kogo to obchodzi, nigdy nie dowiemy sie calej prawdy, bo i od kogo?

co jest dziwnego w goleniu rak czy nog?
jezeli masz geste wlosy to zaslaniaja kontury miesni, wiec jak masz sie czym pochwalic to golish
dziewczyny moga sie golic a faceci juz nie?
golenie calego ciala jest, niedosc ze estetyczne, to i ekologiczne z tego powodu ze zuzywamy mniej mydla Mrugnięcie

co do zywnosci to masz racje, azotany tak pompuja wode, ze w warzywach i owocach jest mniej mineralow i witamin, ale czy te witaminy w pigulkach sa wogole przyswajalne?
przemysl farmakologiczny jest chyba najbardziej dochodowy na swiecie, bardziej niz kosmetyki, jedzenie czy militaria, wiec kazde "doswiadczenia laboratoryjen" moga byc sfabrykowane
ale czy rzeczywiscie dzialaja czy to efekt placebo, to bez znaczenia, bo dzialajace placebo jest warte kazdej ceny
wiec 10zl miesiecznie na vita-miny to nic, skoro sa efekty

osobiscie uwazam ze jedyne co warto brac to kreatyna i dla swietego spokoju witaminy
reszta zarcie
gainery, bialka, staki, nitrobustery, izotoniki i cala masa innych  maja tylko ta zalete, ze nie obciazaja przewodu pokarmowego i sa szybko wchlaniane (lub specyficznie wchlaniane, jak np bialka z 50% kazeiny)

ale ile one tak naprawde nam daja?
+15%? +30% szybszych rezultatow?
nie lepiej miec wolniejsze efekty ale za to duzo tanszym kosztem?

organizm przyzwyczaja sie ok 6 miesiecy do regulanych cwiczen
i dopiero po tym czasie fabryka idzie pelna para (albo i nie...).
17 letnie dzieciaki chca nadrobic 17 lat swojego zycia w 3 miesiace, do tego nie potrzebnie wydaja kase na cos co i tak przez nich przelatuje Smutny
potem jest tylko zal (za kasa) i frustracja (bez efektow, bo dieta lezy) i lataja takie chuchra po silce robiac cwiczenia izolowane z 20% 1rm
i z roku na rok nic sie u nich nie zmienia z wyjatkiem zarostu na klacie
bo sie nie golą
zart Mrugnięcie

a szkoda, bo z wytrenowanym cialem idzie w parze dyscyplina, pokora, pewnosc siebie i zadowolenie z zycia, wiec im wiecej dobrze zbudowanych ludzi na tym swiecie tym swiat staje sie lepszym miejscem dla nas i naszych rodzin
saito
Newbie
*

« Odpowiedz #54 : Wrzesień 17, 2010, 11:54:18 »

Nie chce zeby kogoś to dotknęło, ale wkońcu moge z kimś popisac:) i wchodze na pectusa z nadzieją, ze będzie jakaś sensowna odpowiedź!!.

Podoba mi sie twoje podejście do sportu, bo wydaje sie podobne do mojego... moje całe zycie od kajtka jest związane ze sportem i nie da sie bez tego zyc, i denerwują mnie komputerowcy idący na siłownie w wieku nastu lat wyglądający jak dzieci-zakupujące od wejścia kilogramy odzywek, albo koksu:O

Czytałem trochę  o witaminach, i z tego co wiem, to organizm nie jest w stanie stwierdzić czy witaminy są naturalne, czy sztuczne... co działa na naszą korzyść:) I im bardziej zagłębiam sie w temat witamin, tym bardziej przestaje to być fajne, dla przykładu: Jabłko zerwane z drzewa ma duuuzo witaminy C, 2 dni po juz tylko 50% tego co po zerwaniu, a po tygodniu zostaje juz jedyne 20% wit C... az strach o tym myślec.... jak faszerują nam głowy ładnymi literkami.. Ile to wszystko ma witamin i jest zdrowe... Ciekawe co jemy w jabłku wiosną, lub wczesnym latem:d chyba tylko "suchą" mase ze smakiem jabłka... która nic nam nie daje.

Więc jestem za suplementacją witamin. Choćby tych najtańszych ale witamin:) a w szczególności kiedy mamy do czynienia ze sportem (nie wazne jaki) Pozdro
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #55 : Wrzesień 18, 2010, 09:39:13 »

wit C to akurat czerpie z kapusty kiszonej, papryki i natki z pietruszki

zreszta jezeli czegos nam brakuje to mamy na to ochote
np kiedys na discovery bylo o facecie ktory plywal przez 2 miesiace na pontonie po oceanie, po tym jak rozwalila mu sie lodz
pil deszczowke i lowil ryby

na poczatku jadl samo mieso, a reszte wyrzucal
po tygodniu czy dwoch mieso przestalo mu smakowac i zaczal miec smaka na skore, wnetrznosci, osci, oczy i reszte
wczesniej odrzucalo go na sama mysl
oczy-slodka woda
wnetrznosi-mineraly
osci-wapn
itd
anastazy
Newbie
*

Reputacja: +1/-1

« Odpowiedz #56 : Październik 01, 2010, 01:39:17 »

jeżeli chodzi o witaminy to można oczywiście wspierać się ich suplementacją, ale za wszelką cene nie wolno się skupiać tylko na przyjmowanie ich w formie tabletek.
Gdzieś jakies pisemko czytałem, w którym opisane było, że organizm zaczyna tracić zdolność przyswajania całości witamin z pokarmu!
Poza tym witaminy otrzymane sztucznie zwiększają prawdopodobieństwo zachorowań na różne choroby, a głównie na nowotwory.

po drugie jeżeli chodzi o warzywa i owoce. Sałaty i inne warzywka które są produkowane metodą hydroponiczną mogą być ubogie w witaminy i minerały i faktycznie wtedy jemy papke ...
Natomiast wszystko co rośnie w ziemi może zawierać duże ilość nawozów, ale poziom zawartości witamin jest nadal na wysokim poziomie, gdyż wszystko co potrzebne do ich wzrostu ciągną z gleby.

Jeżeli chcecie się dobrze odżywiać to proponuję kupować duże ilości warzyw latem, i zamrażanie ich na zimę.
Mieszkam na wsi, większość rzeczy które jem jest z własnej produkcji i rzadko kiedy zdarza mi się, że chodzę do sklepu po marchewkę czy jabłka ..

wracając do tematu:
wymyślił już ktoś z czego zrobiona jest miska w tej pompce ?
pozdrawiam.
ddr
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Październik 01, 2010, 11:10:17 »

Panowie nie odchodzcie od tematu, załóżcie sobie nowy temat o odżywianiu.
A co do pompki ma ktoś na sprzedaz ?
Soae
Newbie
*

« Odpowiedz #58 : Październik 06, 2010, 06:58:29 »

wymyślił już ktoś z czego zrobiona jest miska w tej pompce ?
z czego zrobiona jest pompka nadal pozostaje tajemnicą saito Mrugnięcie

dopiero zamknalem sesje, wiec poszukam moze w tym tygodniu po sklepach za gumowymi/silikonowymi miskami (pewnie padnie na jakas miske do pieczenia)
najlepiej bylo by jednak odlac z twardego silikonu, tylko nie wiem ile to by kosztowalo
anastazy
Newbie
*

Reputacja: +1/-1

« Odpowiedz #59 : Październik 09, 2010, 09:21:23 »

Witam,
pompkę taką można odlać z silikonu, bo te używane do pieczenia ciast są zbyt elastyczne. Nie znam tylko dokładnych wymiarów.
Czy mógłbym kogoś prosić o podanie dokładnych wymiarów tej pompki. Wiem że całość ma średnicę 26, 19 lub 16cm, ale chodzi mi jeszcze o średnicę wewnętrzną i wysokość. Cenna byłaby też informacja o twardości materiału z jakiego jest wykonana. Jeżeli w skali od 0 do 100 przy założeniu, że 0 to woda, a 100 to beton, to na ile wy ocenilibyście twardość i elastyczność ?

Miło by było gdyby takie informacje były ogólnodostępne. Rozumiem też osoby które nabyły takie pompki i nie chcą udostępniać wymiarów bo z jednej strony to troszkę niesprawiedliwe, ale ... skoro można pomóc to dlaczego nie ? Uśmiech
Jeżeli ktoś nie chce podawać takich danych do informacji publicznej, a mimo to chciałby się podzielić, byłbym bardzo wdzięczny za informacje na PW.

Pozdrawiam.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
sejm koszty budowy domu tapety Siemens praca Starogard Gdański Robi wrażenie, ale nadal nieinformacje pogodowe - ten link - satellite voice - strony internetowe łódź - greenpan