PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 02:51:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Do tych którzy mieli juz operację PC ;) + zdjęcia mojego PC :(  (Przeczytany 4791 razy)
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Luty 19, 2010, 12:49:22 »

Tak, mnie naprawil Santa Klaus Schaarschmidt Uśmiech
Jak to wywnioskowales z ostatniej mojej wypowiedzi w tym temacie???

jakby Ci to wytlumaczyc  Mrugnięcie

ja w przeciwienstwie do dody nie musze korzystac z elektropobudzania mozgu  Chichot
Aniaaaxdd
Gość
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 05, 2010, 12:56:29 »

Widze, że niewiele jest osób, które mają ten problem.. Ale to dobrze  Uśmiech Dla carinatusow mam jednak wiadomość- 16 czerwca mam operacje u dr Schaarschmidta w Berlinie Uśmiech Jeśli chcecie coś wiedzieć to piszcie pozdrawiam Buziak
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 12:59:38 wysłane przez Aniaaaxdd » Zapisane
bezPC
Newbie
*

Reputacja: +6/-4

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 07, 2010, 01:17:55 »

Powodzenia Uśmiech Daj znac co i jak. Wi-fi Internet w klinice kosztuje chyba 25 euro za tydzien, a na dole w kafeteri jest darmowy internet.
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 07, 2010, 02:57:07 »

bo jesteś dziewczyną Język
Złe zdjęcia, zdecydowanie za blisko robione, i niepotrzebnie aż tyle cenzurujesz  Duży uśmiech
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 08, 2010, 01:53:19 »

Duzo osób przegląda, malo pisze. PC jest stosunkowo mniej niz PE. Czemu chcesz prywatnie? Czy tez w Berlinie? Myślę, że w Polsce na NFZ tez znajdziesz dobrych specjalistów. Zdjęcia trochę słabe, niewiele widać.
Aniaaaxdd
Gość
« Odpowiedz #20 : Lipiec 05, 2010, 09:42:06 »

Witam wszystkich  Mrugnięcie sorki za te zdjęcia, nie jestem w tym dobra  Buzia na kłódkę
Zdecydowałam sie na operacje prywatną w Berlinie, bo dowiedziałam się że prof Schaarschmidt jest najlepszym specjalistą w tym temacie, robi kilka klatek dziennie (wtedy kiedy byłam się o tym przekonałam) w porównaniu do polskich lekarzy którzy na konsultacjach nie byli pewni co ze mna zrobić. A uwierzcie że byłam u naprawde wielu, jedynym któremu można bylo zaufać to dr Adamczak jednak na operacje u niego się już nie załapałam.
Co do samej operacji:
Miałam ją 16go, tak nagle wzieli mnie na stół bo ktoś przede mna mial zle wyniki i musialam wskoczyć na jego miejsce. Środek który miał sprawić że mniej się bede denerwować nie zadziałał, przy wbijaniu epiduralu w plecy byłam strasznie zestresowana i sie popłakałam  Niezdecydowany Po operacji okazało się, że epidural źle mi wbili i zamiast klatki znieczulili mi brzuch i nogi, dlatego musieli odłączyć epidural i przejsc na środki przeciwbolowe dozylne. Odme miałam (jak prawie wszyscy), miałam dren przez który wyciągali mi płyn z opłucnej. Dziwnie bo uczuliłam się na bandaż (mysle ze poprostu strasznie podrażnil mi skore przez ciagle sciaganie i zakladanie) i lekarze mi go nie dali. To były same złe rzeczy Mrugnięcie Teraz dobre Mrugnięcie Wkońcu mam prostą klatke  Chichot Co prawda, została mi górka na górze, doktor tydzien po operacji chciał ją skorygować i zrobic kolejną op, ale się na to nie zgodziłam, przy wyciąganiu baru (za dwa lata) zreperuje odrazu górę klatki. Wkońcu moge normalnie ubrać stanik co dla dziewczyny jest ważne  Język Co do bólu- jest i to ogromny. Najgorzej jest wtedy kiedy odstawiają najsilniejsze środki-wtedy były momenty tragiczne i tylko chciałam żeby dali mi coś na sen. Ból do dzisiaj trzyma, ale jest lepiej niż wtedy dlatego normalnie siedze na komputerze  Język Problem mialam z dogadaniem się, bo pielegniarki nie mówią po angielsku, moze raptem dwie mówily. Na szczescie byłam tam z rodzicami  Język
Jak macie jakieś pytania to chetnie odpowiem, po tym wszystkim co przeszłam, mimo całego bólu- POLECAM op kurzej klatki.
pozdrawiam Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 09:56:57 wysłane przez Aniaaaxdd » Zapisane
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #21 : Lipiec 07, 2010, 11:18:27 »

Gratuluje:) Fajnie że masz to za sobą, może wrzuć zdjęcia po operacji bo widziałem że przed już wrzuciłaś:)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 25, 2011, 03:31:40 »

tez gratuluje, super ze jestes zadowolona.  Wyciagnie BARU HAHA :d  Bar = poprzeczka z angielskiego, czyli plytka po prostu. Mozna to spokojnie tlumaczyc i odmieniac po naszemu :-)

i widzicie po co wam wszystkim jest to dokregoslupowe?

Znieczulili nie to co trzeba i i tak tabletki  i korplówki tradycyjne , a przezyc da sie spokojnie i co najważniejsze bez zbędnego stresu i ryzyka Uśmiech
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
tłumaczenia symultaniczne - dr chout - allplayer - Strony www - wycieczki lanzarote