Witam

jestem nowa na forum i jak wszyscy-mam mase wątpliwości co do operacji..
Operacje mialam miec juz w 2008 r. przez dr Adamczaka jednak mama nagle nie wyrazila zgody.. W kwietniu koncze 18 lat takze wtedy juz nie bedzie naglej zmiany

Dodam, ze dr Adamczak powiedzial ze przy mojej wadzie chce zastosować metodę z plytą, ale przez to ze wada jest tak wysoko umiejscowiona będzie ciecie przez cala klatke.. na poczatku mowil o łamaniu kości i ukladaniu mostka na nowo..
~Dr Adamczaka juz nie ma, a o jego nastepcy dosyc malo opinii.. Chciałam zapytać gdzie mozna robic te operacje, gdzie są najprawde dobrzy specjaliści (jestem skłonna jechać za granicę byle nie daleko

) i jaki jest koszt (wiem ze w PL bezplatnie)
~Chciałam tez zapytać o ból.. Wiem ze najwazniejsze jest to zeby tej wady nie mieć ale.. Ja nawet boje sie pobierania krwi

~Wiele czytalam o metodach. Metode Nussa najczesciej stosuje sie u PE. I ze PE jest łatwiejsze do "zrobienia". Szkoda ze naszych przypadkow jest tak malo, ale tez dobrze ze tak malo osob musi to przezywać

wracajac do pytania, czy w naszym przypadku po włozeniu płyty moze się coś odkształcić? Czy ma na to wplyw np to ze w ciagu ostatnich 4 lat wada bardzo się deformowała?
~Teraz coś o samym okresie po operacji-czy stosuje się leki z dodatkiem morfiny? Po jakim czasie mozna normalnie chodzić?
Operacje planuje zrobic w wakacje.. Nie chcialabym przesiedzieć cale wakacje w domu, dlatego zastanawiam sie czy nie pojechać gdzieś przed op czy dam rade pojechać po uplynieciu ok miesiaca.. Wiem ze to głupie co mowie, ale tyle sie na te wakacje czeka.. Chociaz napewno wole miec prosta klatke niz znowu ukrywać się.. Kupowanie stroju kąpielowego to dla mnie istny koszmar

Jak przypomnie sobie jakieś pytanie to napewno dopiszę, mam nadzieje ze mi pomozecie

Widze, ze jest malo zdjęć z PC, mogę wkleić swoje ale jeszcze nie zdazylam sprawdzic jak to tutaj zrobic

Pozdrawiam wszystkie Carinatum'ki