PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 02:46:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY !!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 4492 razy)
kazio123

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 07, 2006, 10:23:54 »

a wyglada to na PE czy nie Co? bo nie wiem ale chyba operacji na to mniec nie bede bo nie jest tak zle co ??
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 07, 2006, 10:45:41 »

Cytat: "pletwa"
sam powiedział kiedys lekarz mnie że za bardzo niezna się na PC iPE
To powinien się dokształcić nieco - bo jeśli lekarz (dowolnej specjalności) nie ma o tym pojęcia - to coś jest nie tak... Ale slyszlam że na Ślamie to mają trochę okrojony program...
U mnie to nawet ginekolog żywo zainteresowany tematem zachwycił się, że tak mi pięknie zrobili i dużo na ten temat wiedział, bo rozmawialiśmy... Ale może się dokształcił przed moją wizytą, bo wiedział, że przyjdę...
Cytat: "kazio123"
a wyglada to na PE czy nie Co? bo nie wiem ale chyba operacji na to mniec nie bede bo nie jest tak zle co ??

kazio123, jakbyś nie miał wady to byś miał taką płaską klatkę jak ja po operacji - a nie masz....  Wiesz też, że dopóki rośniesz wada zwiększa się razem z Tobą...
Im wcześniej o sibie zadbasz tym lepiej - a powszechnie wiadomo, że młodsza osoba lepiej znosi operacje - więc kolejny argument, że im wcześniej tym lepiej...
Bez wątpienia masz trochę wklęsłą klatkę, ale nie dramatyzuj, bo nie jest tak źle... I te zdjęcia jakoś niewyraźnie pokazują stan rzeczy....
Radzimy Ci iść do torakochirurga... a takiego to pewnie można w Twojej okolicy ze świecą szukać... Ale szukaj, aż znajdziesz - bo dobrze radzimy..  Spoko

dorota
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

4871083
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 07, 2006, 12:47:05 »

Moim zdaniem jest to nieznaczne wgłębienie, mój syn ma wiele większe.
Po co masz się zastanawiać co to jest,  czy PE czy nie, idź do lekarza i będzie wiadomo.
Przecież lekarz nie zmusza nikogo do operacji, może zasugerować a decyzja należy zawsze do Ciebie.
kazio123

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 07, 2006, 08:01:39 »

Dzisiaj dostalem karte zdrowia ze szkoly bo koncze ja i tam mialem napisane ze stan ruchowy kregoslup ogulnie to badanie na cale cialo ze jestes zdrowy bylo one robione 1 rok temu wiec chyba jestem zdrowy ^^ teraz tez nie dlugo bede mial badania okresowe to sie okarze:P
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 07, 2006, 08:34:52 »

i tam mialem napisane ze stan ruchowy kregoslup ogulnie to badanie na cale cialo ze jestes zdrowy bylo one robione 1 rok temu wiec chyba jestem zdrowy ^^ teraz tez nie dlugo bede mial badania okresowe to sie okarze:P

kazio123 Ty chyba naiwny jesteś? Z doświadczenia wiem jak wyglądają tego typu badania... Poza tym robią je zazwyczaj rodzinni lekarze - więc o jakim rozpoznaniu wady ma być mowa...
Mi do czasu kiedy sama sobie wady nie rozpoznałam - nikt jej nie widział i nigdzie w żadne wyniki badań szkolnych nie wpisywał...
Może to inaczej, bo zawsze w staniku mnie ktoś tam oglądał, ale nie zmienia to fakt - że jeśli zależy Ci na tym by ktoś to osądził fachowo - to na badanie okresowe nie licz.

PS> okaże pisze się samo ż, tak zamo jak pokaże... Pokaż więc klatkę komu uważasz, że chcesz pokazać i tyle. Tutaj już Ci chyba w niczym nie pomożemy.

Archont
Newbie
*

Reputacja: +0/-1

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 07, 2006, 09:56:51 »

Betusia to ty jestes stad czy z klawiatury w koncu? Chichot

[ Dodano: Sro Cze 07, 2006 10:07 pm ]
Cytat: "betusia"
kazio123 Ty chyba naiwny jesteś? Z doświadczenia wiem jak wyglądają tego typu badania... Poza tym robią je zazwyczaj rodzinni lekarze - więc o jakim rozpoznaniu wady ma być mowa...

Ja chyba snie. Niedawno jeszcze ktos mial uraz gdy cokolwiek sie powiedzialo zle o lekarzach czy polskiej sluzbie zdrowia. Teraz sie okazuje ze jestes kolego naiwny bo sluchasz rodzinnego lekarza. Nie twierdze ze jest specjalista w tej dziedzinie i wszystko wie, ale wynika z wypowiedzi pani b Mrugnięcie ze lekarz jest dobry jezeli rozpozna wade. A jakby powiedzial ze trzeba ciac to lekarz jak marzenie.
Przeciez ludzie niektorzy ktorzy pisza posty na tym forum sa zainteresowani tym czy oni wogole maja wade.
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 07, 2006, 10:38:03 »

Cytat: "Archont"

Przeciez ludzie niektorzy ktorzy pisza posty na tym forum sa zainteresowani tym czy oni wogole maja wade.

Przecież wyraźnie tłumaczę, że mały pectusik u kazia jest....
Jak będzie miał chłopak oleju troszkę  w głowie to chyba nie będzie liczył na to, że lekarz rodzinny mu wade rozpozna...
Cytat: "Archont"
wynika z wypowiedzi pani b Mrugnięcie ze lekarz jest dobry jezeli rozpozna wade. A jakby powiedzial ze trzeba ciac to lekarz jak marzenie.

Archont - co ty żeś tak się uwziął na mnie? Ja bym chciała, żeby wynaleźli jakiś lek na to, żeby nikt nie miał wady... Żeby można temu zapobiec choćby jeszcze przed urodzeniem się... Nikogo nie chcę ciąć  (chyba, że sytuacja jest konieczna to może)....
W ogóle chciałabym, zeby wszyscy ludzie na ziemi byli szcześliwi i zdrowi i w ogóle...
Ale przecież wiemy, że to jest niemożliwe...  Ja tam nikomu na siłę wmawiać nie będę, że zrowie jest ważne i że trzeba o nie dbać jak o największy skarb...

Betusia to ty jestes stad czy z klawiatury w koncu? Chichot

Tak naprawdę to stamtąd - ale tak napisałam żeby wam miło było, że pomimo tego, że mam już piękną klatkę po operacji - to nadal jestem z wami...

kazio123

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 07, 2006, 10:59:13 »

Dzis dostalem moja karte zdrowia bo koncze szkole:P i w niej mialem rozne badana bilansy i9 badania ruchowe kregoslup i klata chyba tez i pisalo ze zdrowy Język badania byly robione 1 rok temu:P teraz tez bede mial robione za 1 rok

[ Dodano: Sro Cze 07, 2006 11:07 pm ]
Sorki ze pisze 2 razy to samo ale to forum jakos wolno chodzi wiec sorki jeszcze raz a jestem z dosc duzego miasta i powinienem takiego lekarza znales jak nie znajde co to zrobic Co???

[ Dodano: Sro Cze 07, 2006 11:16 pm ]
A jesli to pe TO Z TAKIM ZAGLEBIENIEM ROBI SIE OPERACJE CZY NIE?Co??

[ Dodano: Sro Cze 07, 2006 11:25 pm ]
Wiece co postaram sie wstawic Fotki lepszej jakosci duzo lepszej zrobie je cyfrowka co bedzie wiadomo a tak to sami wieceie :Język
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 07, 2006, 11:32:54 »

a jestem z dosc duzego miasta i powinienem takiego lekarza znales jak nie znajde co to zrobic Co???

poszukać w innym mieście jak to w biblii napisali "szukajcie a znajdziecie"  :lol:  :mrgreen:

A jesli to pe TO Z TAKIM ZAGLEBIENIEM ROBI SIE OPERACJE CZY NIE?Co??

Nie stresuj się tak... PE - to nie jest wyrok na człowieku..  
Sama miałam wadę - wiem, ze operacja rzecz nieprzyjemna... ale nie takie rzeczy będziesz w życiu przeżywać...
Młody jesteś to pewnie nie wiesz...
Jak będzie trzeba to Cię uśpią i pokroją - ale krzywdy Ci nikt nie zrobi...  :mrgreen:
Chyba, że sam sobie zrobisz...  Język

PS/ Gratuluję skończenia szkoły...  
Takim młodym to dobrze i jeszcze wam rok skrócili...  :roll:

kazio123

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 07, 2006, 11:40:23 »

A i jeszcze jedno male pytano ta klata kfailfikuje sie do Operacji Co? czy nie bo jakos tak za bardzo przeszkadzac mi nie przeszkadza Język na silke chodze wiesc jakos to minimum zabuduje Język
prevv

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 07, 2006, 11:57:57 »

Cytat: "pletwa"
to fakt że sie nieznaja sam powiedział kiedys lekarz mnie że za bardzo niezna się na PC iPE

U jakiego lekarza byłeś? Od od kiedy to lekarz ma się znać na wszystkim? Od tego sa specjalizacje.

A i jeszcze jedno male pytano ta klata kfailfikuje sie do Operacji Co? czy nie bo jakos tak za bardzo przeszkadzac mi nie przeszkadza Język na silke chodze wiesc jakos to minimum zabuduje Język

Nikt tutaj nie jest w stanie Ci na to pytanie odpowiedzieć. Żaden lekarz nie jest tego w stanie stwierdzić 'na odległość'. Idź do lekarza, dostaniesz skierowanie na badania i się dowiesz czy kwalifikujesz się na operację ze względów zdrowotnych, czy nie.
Archont
Newbie
*

Reputacja: +0/-1

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 08, 2006, 02:10:47 »

Cytat: "betusia"

Archont - co ty żeś tak się uwziął na mnie?

ja sie tylko drocze Chichot
kazio123

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 08, 2006, 10:16:11 »

zdrowotnych to ja problemów nie mam i a co do opeacji to chyba nie dal bym sie pokroic ale nie jest tak zle jak mowicie na zywo to wyglada jak normalna klata tak kazdy mi mowi tylko musze sobie lewa strone klaty wyrownac bo mam mniejsza Język:D a do lekarza to zobacze jeszcze nie lubie do nich chodzc jak bede mial jakies badanie to sie zapytam lekarza i bedzie wiadomo Język
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
gsm - Jak wykonać grila z kamienia - Sprawdzian z biologi 1 gimnazjum od wiru - kredyt hipoteczny - ogłoszenia szczecin