kazio123
Reputacja: +0/-0
|
 |
« : Czerwiec 05, 2006, 10:01:10 » |
|
Siemka jste nowy na forum  i mam kilka pytac wiec zaczne od tego jak sie ma pectusa czy mozna miec brzuch tak zwany kaloryferek czy pectus przeszkadza w nim  Wogule to ja u siebie bnie widze zaglebienia w dolnej czesci mosta moze takie minimalne jak napne klate a mam klate dosyc mocno zbudowana moze to od tego i mam odstajace dolne zebra  moze to powoduje taki wyglad i wydaje mi sie ze mam za krutki moste( a mam z leka krzywy kregoslup fotek dodan nie mo9ge nie wiem czemu  pobawie sie potem jakos moze dodam  prosze o odpowiedz bardzo prosze bo jestem w zaklopotaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Archont
Newbie
Reputacja: +0/-1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2006, 12:40:08 » |
|
Po pierwsze musisz sie dowiedziec od specjalisty czy na pewno masz pectusa. Co do kaloryFerka to nie wydaje mi sie ze PE jakis ma na to wielki wplyw. Ja sam od nie tak dawno mocno nad tym pracuje i efekty systematycznie sie ukazuja  Slyszalem tylko ze nie polecane sa tzw. pelne brzuszki. Przy PE i PC czesto ma sie tez skrzywiony kregoslup. Tak czy siak tylko lekarz Ci powie. Mimo to zdjecia wrzuc bedzie wiecej wiadomo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
betusia
Newbie
Reputacja: +3/-1
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 06, 2006, 11:43:46 » |
|
Hmmm.... Ja miałam Pectusa - ale kręgosłupik to mam równiuśki, a brzuszek twardy jak skała... Czasami więc brzuch i kręgosłup - nie bratają się z mostkiem i się nie psują na szczeście... kazio123 - pokaż to zdjecie - bo z tego co piszesz to na razie można wnioskować, że Pectusa to Ty masz - ale tylko w głowie... Poza tym mając 16 lat istnieje taka szansa, że dołek się pogłębi :| Ciekawe jakie są w rzeczywistości te odstające dolne żebra - bo jakoś mi dzis trudno idzie wyorbażanie sobie, ale jakbyś miał platykę mostka (gdybyś miał pe nie tylko w głowie) to i z żebrami mogliby Ci zrobić porządek za jednym zamachem... Ale lepiej żebyś nie miał i tego Ci życzę... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
betusia
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 06, 2006, 02:28:40 » |
|
Lekarzem nie jestem - ale na moje oko to ten dołek jest tak minimalny - że nie dostrzegam pectusiska... Dolne żebra może i rzeczywiście trochę wystają - ale jak dla mnie to taka Twoja uroda... Mi tam podoba się taka klatka - masz dopiero 16 lat jeszcze urośniesz i jak będziesz ćwiczył to jeszcze bedzie piękniejsza... Ale jak masz ochotę i czas to przejedź się do specjalisty - niech popatrzy na Ciebie doświadczonym wzrokiem... :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Archont
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 06, 2006, 02:41:40 » |
|
Tak to wyglada jakbys PE nie mial tylko raczej nierozbudowana jeszcze klate z racji wieku. Jezeli to nie PE, a nie mnie zgadywac, to na bank da sie to skorygowac cwiczeniami. Moze basenik?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kazio123
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 06, 2006, 02:42:32 » |
|
WIELKIE DZIEKI KOCHAM CIE POPROSTU KOCHAM HEHEH wiesz jak poprawilas mnie w nastawieni psychiczynym  Zobaczymu puzniej niech komentuja dalej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
betusia
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 06, 2006, 02:55:13 » |
|
WIELKIE DZIEKI KOCHAM CIE POPROSTU KOCHAM HEHEH wiesz jak poprawilas mnie w nastawieni psychiczynym Dzięki - jak mi się miło zrobiło KAziu - i o to mi chodziło... Nie przejmuj sie tak... Widać, że klatka młoda i wielkiego zapadnięcia nie ma... Jednak jest małe ale - ponieważ zdjecie nigdy do końca nie oddaje rzeczwystego stanu rzeczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kazio123
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 06, 2006, 08:54:54 » |
|
PROSZE O DALESZE KOMENTARZE 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzedzic
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 06, 2006, 09:18:26 » |
|
widać zapadnięcie, ale BARDZO małe, dlatego nie wydaje mi sie że masz sie czym przejmować, serio. Mógłbyś sie pokusić o siłke, to wtedy z tej klatki możnaby zrobić cacko :wink: na prawde nie ma co tragizować Kazik, jesteś "normalniejszy" niźli troche osób na tym forum (ze mną włącznie :oops: )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prevv
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 06, 2006, 09:41:43 » |
|
Ja na Twoim miejscu bym poszedł do torakochirurga lub ortopedy. Jeszcze rośniesz, więc wada może się niestety powiększyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
betusia
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 06, 2006, 11:41:34 » |
|
Ja na Twoim miejscu bym poszedł do torakochirurga Popieram... ale najlepiej do torakochirurga... Ortpeda może się nie znać za bardzo... Tacy się niestety czasami przytrafiają....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorota
Newbie
Reputacja: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 07, 2006, 07:55:52 » |
|
Witaj, również polecam wizytę u torakochirurga. Z doświadczenia wiem że nie każdy ortopeda będzie umiał powiedzieć Ci cokolwiek na temat PE. Dołek jest niewielki ale lepiej niech to zobaczy lekarz, ponieważ jeszcze rośniesz. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kazio123
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 07, 2006, 10:07:45 » |
|
To jednak mam PE ale chyba az tak zle to nie wtglada co mi sie raczejk zdaje ze to wyglada jak normalna klata a co do silki to chodze chodze  hehe jak myslicie zle to wyglada a jak chodze na silke i jestes dostcx wyskoki rto duzo nie urosne to sie raczej nie poglebi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pletwa
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 07, 2006, 10:15:57 » |
|
to fakt że sie nieznaja sam powiedział kiedys lekarz mnie że za bardzo niezna się na PC iPE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|