PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 02:39:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Do osób po operacji Nuss - sport  (Przeczytany 2965 razy)
piłkarz90
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #15 : Lipiec 09, 2010, 08:20:43 »

Właśnie o piłkę chciałem zapytać. Lekarz wsomnial o operacji zeby jedną stronę zmiejszyć a drugą podnieść płytką. Na ile byłbym wyłączony z gry w piłke bo gram w klubie( nisko ale zawsze regularna gra i treningi) Bo moze jest opcja ze tylko runde tj pół roku. Tak że kilka tyg bym spokojnie wytrzymał bez sportu a pozniej bieganie czy cos dla podtrzymania kondycji.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #16 : Lipiec 09, 2010, 10:20:13 »

Ty grasz w piłke to masz lepiej, ja kocham koszykówke, gdzie praktycznie w kazdej akcji przeciwnik uderza mnie barkiem w klate itd. A w piłce nożnej , no chyba że jesteś bramkarzem, to może byc mały problem ale jak grasz w polu to luz. Ja polecam operacje nuss, miałem 23.06 i jestem zadowolony, pełen luzik teraz:D A ból jest naprawde znośny. Lekarz mi powiedział że w kosza moge grać juz po 3 miesiącach, juz próbowałem rzucać ale boje się tak rakami machać i narazie kalecznie to mi wychodzi ale mysle ze do konca wakacji bede juz normalnie grał. Zawsze mnie przerazało , że przyjdzie ktoś na mecz i zobaczy jak koszulka się uklada, wieczny stres, stres w szatni, tragedia. A teraz pełen luz , własnie przez klate mało w klubach grywałem, łacznie chyba poł roku grałem, smiech na sali, ale streetball się grało:D Teraz chce zacząć porządnie grać w klubie i NBA witaj;)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #17 : Październik 01, 2010, 01:09:28 »

Operacje miałem 23.06 dzisiaj jest 01.10.2010 i pierwszy raz ćwiczyłem na wf. Sam już biegałem pare razy i grałem w kosza ale z ludzmi pierwszy raz. I musze powiedzieć że jestem lepszy niż przed operacją. Myslę że to przez to że nie krępuje się już że mnie ktoś dotknie w klate, kiedyś jak ktoś mnie dotknął to cały dzień myślałem czy sie zczaił że mam dziurę.
Nigdy słaby w sporcie nie byłem ale dzisiaj nawet koledzy mi mówili że lepiej niż przed wakacjami grałem, bez problemu do obręczy kosza skacze, nic mnie nie boli:D
I jeszcze robiłem gimnastyke jakieś fikołki, świece itd.

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Darmowe filmy - jaki kredyt hipoteczny - kolczyki - jakub pyżalski - katalog stron - orgh.pl