PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 22, 2012, 02:10:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie  (Przeczytany 2346 razy)
Rick

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 01, 2006, 10:06:31 »

Dzien dobry!
Przepraszam ze nie pisie dobrze po-polsku, ale mam nadzieje ze sie zrozumiemo Uśmiech.
Byvam v Ukrajinie, mam 29 rokov y mam pectus carinatum. Czytalem na stronie http://www.orthopectus.com.br/ffaq.htm ze v Polsce sie uzywa metod korekcii PC za sposobiem, jaki sie opisuje u nich na stroni: http://www.orthopectus.com.br/fmethod.htm

Yes, I believe so, but the simple purchase of an appliance will not solve the patient problem because an adequate medical supervision is essential. However, our conservative method of treatment for pectus deformities through the use of the Dynamic Chest Compressor (DCC) orthosis and exercises is still not well understood by other physicians, especially for the pectus excavatum. During international medical meetings that I have participated in, I have heard from doctors from the USA, England, Poland and Argentina that they are using our method for pectus carinatum but not for pectus excavatum deformities, but I have not seen their results and follow-ups.

Chcialbym wedziec gdzie sie praktika tento metod. Dzienkuje za informacie!
pletwa
Newbie
*

Reputacja: +0/-1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2006, 11:21:58 »

Witam Rick Uśmiech
Sjergiej

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2006, 12:00:37 »

Ja nie slyszalem zeby korygowali PC ta metoda, moze betusia bedzie wiedziala, ona miala operacje na PC chyba.

Zajrzyj tutaj LINK i zapytaj sie kogos gdzie i jaka metoda byla robiona operacja na PC. Zdaje sie ze tylko 1 osoba jak narazie jest po niej.

Pozdrawiam
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2006, 09:08:40 »

Cytat: "Sjergiej"
moze betusia bedzie wiedziala, ona miala operacje na PC chyba.

Nie spotkałam się z tym, żeby u nas stosowane były takie ortopedyczne wkładki.
Może gdzieś chcą - ale raczej stosuje się Ravitcha. Wycina się co trzeba i po kłopocie.
U nas w Polsce to robią pięknie operacje kurzej klatki - mogę to stwierdzić na swoim przykładzie.

Cytat: "Sjergiej"
Zajrzyj tutaj LINK i zapytaj sie kogos gdzie i jaka metoda byla robiona operacja na PC. Zdaje sie ze tylko 1 osoba jak narazie jest po niej.
Spoko

Na forum rzeczywiście tylko ja się przyznałam. Jak było na mojej operacji to napisałam co nieco w swoim wątku "po operacji PC"...

.
Cytat: "Rick"

Przepraszam ze nie pisie dobrze po-polsku, ale mam nadzieje ze sie zrozumiemo Uśmiech .
Byvam v Ukrajinie, mam 29 rokov y mam pectus carinatum.

Rick - dlaczego do tej pory nie zdecydowałeś się na korekcję wady?
Na Ukrainie robi się tego typu operacje?

pozdrawiam cieplutko  Spoko

Rick

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 21, 2006, 06:16:42 »

Cytat: "betusia"

Przepraszam ze nie pisie dobrze po-polsku, ale mam nadzieje ze sie zrozumiemo Uśmiech .
Byvam v Ukrajinie, mam 29 rokov y mam pectus carinatum.

Rick - dlaczego do tej pory nie zdecydowałeś się na korekcję wady?
Na Ukrainie robi się tego typu operacje?

pozdrawiam cieplutko  Spoko

Uśmiech Moj problem nie jest tan powazny, zeby zrobic operacie. Przed 2-3 tyzdniami po raz pierwszy dowiedzielem sie v Internecie ze ten problem ma nazvu i mozna jego korektovac bez operacii (ale v Brazilie!). V russkomu i ukrainskomu Internecie nie jest zodne forumy czy informacia o PC.
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 21, 2006, 07:54:28 »

Uśmiech Moj problem nie jest tan powazny, zeby zrobic operacie.

Mój również nie był bardzo poważny.
Miałam dość małą wadę, ale po operacji wygląda cudownie.
 Żadnych problemów zdrowotnych przez moją wadę nie miałam i na operacje zdecydowałam się tylko ze względu na wygląd klatki - której w 100% nie akceptowałam.
Jestem bardzo szczęśliwa z efektu operacji.

A Tobie wada w czymś przeszkadza? Czy chciałbyś się jej pozbyć tylko ze wzgledu na wygląd?

mozna jego korektovac bez operacii (ale v Brazilie!)

Rick - a mógłbyś znaleźć informacje o korekcji PC w Brazyli i podać tutaj.
Bardzo mnie to zainteresowało. Szczerze mówiąc - nie wyobrażam sobie jak można to zrobić.
W moim przekonaniu rehabilitacja, ćwiczenia fizyczne, czy gorsety - niewiele pomagają.
Operacja jest radyklanym rozwiązaniem - ale skutecznym. Więc dlaczego miałbyś się jej nie poddać?
W szpitalach na Ukrainie robi się opracje m.Ravitcha? W ogóle przeprowadza się operacje klatek różnymi metodami?

Rick

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2006, 12:19:17 »

Przepraszam, ze tak dlugo nie odpowiadalem.  :?
A Tobie wada w czymś przeszkadza? Czy chciałbyś się jej pozbyć tylko ze wzgledu na wygląd?

Tylko ze wzgledu na wyglad.
Rick - a mógłbyś znaleźć informacje o korekcji PC w Brazyli i podać tutaj.
Bardzo mnie to zainteresowało. Szczerze mówiąc - nie wyobrażam sobie jak można to zrobić.
W moim przekonaniu rehabilitacja, ćwiczenia fizyczne, czy gorsety - niewiele pomagają.
Operacja jest radyklanym rozwiązaniem - ale skutecznym. Więc dlaczego miałbyś się jej nie poddać?
W szpitalach na Ukrainie robi się opracje m.Ravitcha? W ogóle przeprowadza się operacje klatek różnymi metodami?

Niczego nie wiem o operacjach na Ukrainie. Nie diskutowalem wade ni z kym, ale szukalem informacje v Internecie (w ukrainskom internecie nie ma informacji).

Informacja o korekcji PC w Brazyli:
http://www.orthopectus.com.br/fcases.htm
http://www.orthopectus.com.br/ffaq.htm
Co myszlete o tem metodie?
lukaszsakul

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 11, 2006, 09:28:32 »

Taka metoda jest możliwa w polsce ?? Efekty są widzoczne i żadnej operacji nie trzeba ... jak się nazywa ta metoda ??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pozycjonowanie wągrowiec - dr chout - Tworzenie stron - Jak wykonać grila z kamienia - jakub pyżalski