PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 20, 2012, 06:09:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 23 lata, PE, 172 cm, 65 kg.  (Przeczytany 1623 razy)
santa
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Sierpień 14, 2009, 02:48:43 »

Witam,

Co sadzicie o moim pectusie? Jak przeglądam niektóre Wasze zdjęcia to czasami nie zauważyłbym tam żadnego pectusa, a dziurkę w mostku to przecież większość ludzi ma.

Moja wada z tego co widzę raczej jest inna. Może nie mam dziurki głębokiej na 2,5 cm ale jest bardzo rozległa i z tego względu bardziej widoczna. Może na zdjęciach tego nie widać ale niektórzy znajomi i każdy lekarz zwracał mi to uwagę, np. kazali mi pływać ale wiadomo, nigdy nie było okazji zapisać się na basen. Ale nigdy nie było okazji, żeby się zapisać na basen i pływać się nauczyłem dopiero w wieku 20 lat. A jeden z lekarzy powiedział, że z taką klatą nie powinienem mieć kategorii A w wojsku tylko D.

W moim przypadku dochodzi dodatkowo strasznie wydęty brzuch, a raczej należę do tych chudszych osób. A ćwiczenia na brzuch raczej dużo nie pomagają.

Myślę, że trochę przeszkadza mi w to oddychaniu i w ogóle szybko się męczę, ale już się z tym pogodziłem, że nie zostanę mistrzem świata w bieganiu czy pływaniu Mrugnięcie

Operacja odpada, przecież to jakieś 2 tygodnie wykluczone z życia a później 2-3 lata bez sportu i zakaz większych wysiłków. To chyba już wolę męczyć się z pectusem do końca życia.

A teraz zdjęcia:
Z profilu

Z drugiego profilu:

Z przodu:

Na wdechu:

Na luzie:

Dzięki za wszystkie komentarze.
Tomek84
Newbie
*

Reputacja: +5/-11

« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2009, 09:22:24 »

no przyjacielu, po zdjęciach nie widać ale z 1,5 - 2 cm dołek masz :-)

lekarzem nie jestem ale pozwolę sobie stwierdzić że

pompka rozmiar 26 byłaby dla Ciebie idealna
santa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2009, 09:29:34 »

Dzięki za szczerą odpowiedź, myślałem już, że nikt nie zauważy mojej dziurki.

Co do pompki nie jestem zbyt przekonany.

Po pierwsze z tego co widze po wypowiedziach na forum to wiele osób najpierw ją kupuje, z początku są zadowoleni, a później słuch o nich ginie, z tego co sie domyślam przestali ją po prostu używać np. z powodu braku motywacji lub może z braku oczekiwanego efektu. A z chęcią pooglądałbym efekty po zakończonej kuracji. Ale Tobie Tomek życzę powodzenia, chociaż uważam, że i tak miałeś całkiem niezłą klatę.

Po drugie kasa.
No chyba, że skorzystam z tego wynalazku za niecałe 10 zł Język http://vacuumbell.phpbbportal.eu/board/vacuum-bell-for-3-00-t141.html ale chyba sobie jednak daruje, takie eksperymenty moga okazać się bardziej niebezpieczne niż pożyteczne Mrugnięcie a tak w ogóle co myslicie o tym? może znalazłby się jakiś odważny Polak który by to przetestował?

A po trzecie myślę, że ciężko byłoby z moją mobilizacją (a ja już mam taki zapał "słomiany"). Trzeba znaleźć wolny czas po kilka godzin dziennie na "sesje" przez kilkanaście miesięcy a może nawet kilka lat.

A tak w ogóle co myslicie o mojej klacie. Robić coś z nią? Może reszta się wypowie? Będzie mi bardzo miło Mrugnięcie
maruto
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2009, 05:39:04 »

Mam taką samą wadę- nie robię z nią nic. Przytyjemy, poćwiczymy, to pewnie będzie lepiej.
Tomek84
Newbie
*

Reputacja: +5/-11

« Odpowiedz #4 : Sierpień 18, 2009, 12:16:11 »

santa, masz troche racji, kasa to nie jest łatwa przeszkoda.

Ja zakupiłem pompkę tylko i wyłącznie dlatego że powiodło mi się z pewną sprawą i wpadł do kieszeni gruby jednorazowy kwit.
Normalnie z pensji to ciężko byłoby mi to wydać.
To tak w skrócie.

Rozmawiałem kiedyś na gg z gośćiem który pierwszy na tym forum (i chyba w Polsce) zakupił pompę.

Po 3 latach używa jej sporadycznie, bo twierdzi, że jego klata wygląda już ok.(polepszyło mu się 0,7 cm)
miał tak jak ja - 2,5
hmm...
ale ważne że jest zadowolony

napewno pompka to dobre wyjscie u osób mlodych, gdzie kości się "modelują" i można mostek nastawić w odpowiedniej pozycji
ja mam prawie 25 lat, więc kości już nieco grubsze, dlatego już prawie po 3 miesiącach jeszcze nie udało mi się do końca wypchać mostka.
Zostaje też u mnie czerwony ślad ( pisałem do niemca, odpowiedział że ślad zniknie z czasem (kiedy kuwa? )

zauważyłem że u większości ludzi czerwony ślad znika po 30-60 min, u mnie zostaje kurwa 3 dni
i sytuacja wygląda tak - że po pompowaniu klate mam prostą, ale chuj mi z tego , jak na samym środku jest ślad jakby mi ktoś przyjebał żelazkiem %-) (lol)

ogólnie to ćwiczę, pompuję, a dziewczyna się ze mnie śmieje i mowi "po co Ci ta pompka baranie) :-D
fajnie jest
zdr.
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Grudzień 23, 2009, 07:24:15 »

w waszych przypadkach to '' pompowac barany''  ;d
sweden
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 27, 2009, 01:57:49 »

Zauważyłem, że sporo pectusów to takie chucherka jak ja Uśmiech Twoja wada jest naprawde "bardzo fajna" jeżeli tak można nazwać wadę Uśmiech Przypakujesz troche klate, sześciopak strzelisz i będzie wyglądało, że bardziej wyrzezbiony jestes Chichot Dziwi mnie tylko ta zmniejszona wydolność płuc. Ja mam troche głębsyz dołek, ale mniej rozległy i bynajmniej nie przeszkadza mi to w bieganiu ani innych kondycyjnych czynnosciach Chichot W każdym razie pozdrawiam pectusów którzy nie wybierają sie na operację Uśmiech Ja zaakceptowałem swoją dziurkę i w życiu nie dałbym sie pokroić. Za dużo jest rzeczy do zrobienia zeby sie wylaczyc na rok Uśmiech Trzymaj sie!
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 27, 2009, 04:49:58 »

powiem tak.

pectus jest. Jest maly ale nie malutki.

Czesc lekarzy by nawet podejrzewam zakwalifikowalo na operacje, ale znalezli by sie tacy co by stwierdzili ze szkoda miejsca zabierac ludziom ktorzy maja powazny problem.

Jezeli operacja odpada.

W pompki i inne cuda dzikie węże nie wierzysz, a  ogolne taka klata bardziej ci nie przeszkadza to rzeczywiscie  mozesz sprawe olac.

Na fakt czy PECTUSa operowac CZY NIE  bardzo czesto ma wplyw  JEGO ODDZIALYWANIE NA PSYCHIKE.

To jak sie z nim czujesz i jak bardzo cie ogranicza. jesli masz na niego raczej wyjebane - a tak to przedstawiasz to rzeczywiscie ''pukaj go w samą gwiazdeczke'' jak to mawia moj wspollokator  i nic z nim nie rob. po prostu zapomnij ;d

pzdr
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
jaki kredyt hipoteczny - teletrade opinie - getriebe - taśmy samoprzylepne - jakub pyżalski