PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 20, 2012, 05:49:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Roznica Kulturowa  (Przeczytany 3807 razy)
Archont
Newbie
*

Reputacja: +0/-1

2970088
Zobacz profil Email
« : Maj 31, 2006, 03:09:10 »

Postanowilem napisac post o pewnej mojej obserwacji na temat PE i roli jaka gra w tym nasze otoczenie.

Od 1,5 roku mieszkam w USA a przedtem cale zycie mieszkalem w Polsce. Szczerze przyznam ze zawsze sie wstydzilem mojej klaty... Balem sie ze ktos zobaczy, wysmieje i takie tam.

Czesto ludzi zadawali dziwne pytania, widzialem glupie usmiechy, czulem sie jak jakis kaleka... Dochodzilo do tego ze na basen wybieralem takie godziny gdzie najmniej ludzi bylo ( 7am uhhh ) albo nie chcialem skakac do wody bo musialbym z wody wyjsc...
Troche to zenujace ale jak czytam forum to widze ze nie tylko ja mam takie problemy!

Od kiedy przeprowadzilem sie do USA zdarzylo mi sie juz wiele razy ze ludzie zobaczyli moja klatke. Ich reakcje byly zupelnie inne niz te do ktorych przywyklem! Ludzie owszem pytaja sie co to ale bez jakis durnych uszczypliwych uwag i nie zwracaja potem na to uwagi. Chodze na basen, gram w pilke, biegam ( przyszly rok startuje w maratonie) mam na koncie wiele wyroznien i nagrod. Stalem sie bardziej pewny siebie i aktywny "socjalnie".

Chociazby dla przykladu jak tutaj wszystko funkcjonuje: to nie jest dziwne zobaczyc czarnego obwieszonego lancuchami i ze zlotem na zebach ktory zasmiewa sie i klepie po plecach z chudym gosciem w czarnych wlosach ktory pewnie modli sie do pentagramu w pokoju na scianie. Moze to troche nie na temat ale staram sie przedstawic to jak Ci ludzie niczym sie nie przejmuja!!! I DOBRZE NA TYM WYCHODZA!!!

Dlaczego to pisze? Nie mowie ze lepiej sie przeprowadzic do USA, ale zeby troche inaczej patrzec na kompleksy z powodu PE i innych. Wszystko jest spowodowane tym jak my myslimy ze inni nas postrzegaja. Zauwazylem jak wiele moze sie zmienic tylko zyjac w innym otoczeniu. Jak czlowiek sie przestanie przejmowac to moze naprawde wiecej osiagnac. Chichot

A tak jak juz jestes pewny siebie i wysportowany i ktos Ci wrzuci na temat klaty Chichot zlam mu reke Chichot dziala swietnie !!!
oj zart zart

Chcialbym zebyscie wrzucili komenty co o tym myslicie. Tak postanowilem cos napisac bo mnie na przemyslenia wzielo Chichot
Mariusz89
Newbie
*

Reputacja: +1/-1

No Fear!

6827237
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2006, 09:05:04 »

Hmmm, osobiście zgadzam się z Tobą, otoczenie ma na nas wpływ, ale nie możemy ulegać jego presji. Ludzie i ich rekacje na czyjąś inność wszędzie są inne, i myślę, że porównanie społeczności Polski ze społecznością USA nie wychodzi nam raczej na dobre, bo Polska społeczność chyba zawsze będzie na niższym szczeblu. Się rozumie, że każdy ma inne zdanie na ten temat Język. A co do wyśmiewania i obgadywania mnie to jakoś rzadko spotyka, nie boję się tego mimo, że moja wada jest dosyć widoczna ( chcę zapodać fotki, ale wyskakuje mi jakiś błąd :/ ). Wczoraj byłem na baseniq i spokojnie wychodzę po drabinkach (wtedy z wody wyłaniają się moje żeberka hihi), żeby sobie poskakać Uśmiech ,a ludzi którzy lubią coś chamskiego powiedzieć po porstu olewam. Po co się niepotrzebnie stresować Chichot. Mam raczej mocny charakter, ale powiem szczerze, że przynajmniej raz w miesiącu mam doła z podowdu mojego doła Język. Liczę na to, że już w tym roku nie będzie żadnych dołów Uśmiech, bo przede mną wizyta w tak bardzo tu chwalonym Poznaniu. Nie raz bliscy mówią mi, że przeginam i, że nie jest tak źle. Wiem, że może być też tak, że my Pectusowicze, myślimy, iż nasze klaty są najgorsze, no ale my z tym żyjemy i na pewno inaczej to potrzegamy niż jakiś gostek z ulicy. Nie warto się przejmować, bo jeżeli się w coś mocno wierzy i czegoś pragnie to można to osiągnać Uśmiech.
PS. Ja mimo wszystko tak czy siak zostałbym w Polsce, jestem patriotą jakich mało <lol2>. Archont myśl myśl, to ci wyjdzie na dobre, ale nie przesadzaj, bo się rozmyślisz <lol>. Pozdro!

Zoperowany met. Nussa (Poznań 2006).
Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

Reputacja: +4/-4

9115117
« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2006, 11:09:53 »

To o tych murzynach heheh widzialem tez takie obrazki ajk bylem w Usa Uśmiech

E 19 lat
Archont
Newbie
*

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maj 31, 2006, 06:07:46 »

Cytat: "Mariusz89"
my Pectusowicze, myślimy, iż nasze klaty są najgorsze, no ale my z tym żyjemy i na pewno inaczej to potrzegamy niż jakiś gostek z ulicy. Nie warto się przejmować, bo jeżeli się w coś mocno wierzy i czegoś pragnie to można to osiągnać Uśmiech.

Zgadzam sie w 100%!!!
pletwa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2006, 10:45:13 »

Ja wywaliłem jednemu w trąbe i mam posprzatane niewytrzymałem nerwowo :evil:

[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 11:17 am ]
Witam Archont Uśmiech
Archont
Newbie
*

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2006, 01:27:35 »

Cytat: "pletwa"
Ja wywaliłem jednemu w trąbe i mam posprzatane niewytrzymałem nerwowo :evil:

No widzisz Pletwa, poruszyles inna kwestie Chichot Taki system tez dziala jak najbardziej!
pletwa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2006, 01:32:12 »

no ale wiesz że traktowany bede szczegolnie jak mnie dorwią
Archont
Newbie
*

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 03, 2006, 01:46:41 »

Jak szczegolnie? " Hej on ma PE nie bijemy po klacie, dawac po glowie Chichot "
pletwa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 05, 2006, 01:01:01 »

nie hej on ma PC rozwalmy mu klate :mrgreen:
u mnie to jest nietolerowane :evil:
Archont
Newbie
*

2970088
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 05, 2006, 01:32:43 »

w jakim sensie nietolerowane? rozumiem ze ktos sie bedzie smial ale zeby reagowac agresja to nie Chichot musisz miec duzo wrogow Język
pletwa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 05, 2006, 02:04:25 »

obawiam sie że tak  :mrgreen:
skory

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #11 : Grudzień 13, 2006, 05:35:21 »

Chichot heheh jak ktos sie smieje walic po mordzie i idziemy dalej  :lol:

..niejeden gość jest dla mnie jak brat bo jest najlepszym ziomkiem od lat...
pletwa
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Grudzień 14, 2006, 09:54:59 »

moge walic w ryj  :mrgreen: tylko pleców juz niemam później jakby co a wiadomo że samemu sie nic niezdziała
Bida
Newbie
*

6154534
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2006, 07:07:03 »

Po operacji sie brechtają ze mnie...  :evil:  Ale jak raz czy drógi dostali w morde to są cicho  :mrgreen:
biteel
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Grudzień 27, 2007, 10:17:40 »

W Polsce spoleczenstwo jest malo tolerancyjne, delikatnie mowiac. Zachód to co innego.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Profil Elwira :: Wiek 39 lat :: Szu - teneryfa wakacje - strony - meble na wymiar Bygdoszcz - animacja