PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 20, 2012, 05:43:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Śmierć  (Przeczytany 3928 razy)
Kaśkot

Reputacja: +0/-1

5176715
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #15 : Maj 03, 2006, 10:46:06 »

Ja jednak patrzę na to całkiem inaczej. Odkąd straciłam Dziadzia doszłam sama do różnych wniosków. Uważam, że po śmierci nie ma nic. Po prostu umieramy, nasza 'dusza', czyli energia ulatuje w powietrze lecąc do słońca, spala się. Bo przecież to byłoby bez sensu, gdybyśmy kiedyś mieli się wszyscy spotkać, jak to jest ogólnie przyjęte. Nie może być tak piękne. Dlatego trzeba swoje życie przeżyć jak najlepiej, bo nie ma powtórki.
Tak mniej więcej ogólnie wygląda moje zdanie po pewnych rozkminkach.

pe.

`Wśród tandetnych lśnić jak diament z podniesionym czołem.
Kris_yul
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

186567
« Odpowiedz #16 : Maj 04, 2006, 08:54:53 »

Tak jest, że świat ludziom wydaje się być "nie taki piękny", ale tak naprawdę może być piękny jeśli w życiu postawi się na odpowiednią rzecz, na odpowiednie wartości. Ja nie przekreślam tak świata ani żadnej rzeczy. Nie lubię tak uogulniać. Myślę, że "może być tak pięknie" i nie ma co, zwłaszcza w tak młodym wieku w jakim jesteśmy już na samym początku zamykać życie w takie stwierdzenia i po prostu zamykać siebie i ograniczać.

Zgadzam się, że zycie trzeba przeżyć jak najlepiej. Tylko to "najlepiej" może oznaczać różne wartości i róże sposoby na życie.
Kaśkot

Reputacja: +0/-1

5176715
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #17 : Maj 05, 2006, 12:23:53 »

Hmm... Moze powiem tak. Świat sam z siebie jest piękny, tylko ludzie czynią go takim, jaki jest powodując iż myślimy, że jest zły.
Ja nie mówię, że go przekreślam ani tym bardziej, że ograniczam siebie.
Bo to, że uważam, że po śmierci nie ma nic lepszego niż tu na ziemi, to o niczym nie świadczy. Mam swoje wartości, którymi się kieruję. Popełniam błędy, jak każdy człowiek; wyciągam z nich wnioski bądź nie.

A co do ostatniego, to dla każdego jak najlepsze przeżycie życia będzie się kojarzyło z czymś innym. Każdy będzie stawiał na co innego. Każdy ma inną hierarchię wartości i w ogóle. Także tutaj nic uogólnić nie wypada.

pe.

`Wśród tandetnych lśnić jak diament z podniesionym czołem.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
akcesoria do walki - pozycjonowanie google - strony - oriflame - last minute madera