PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 10, 2012, 05:31:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Ankieta
Pytanie: Który z wymienionych szpitali byś poleciła/polecił?  (Głosowanie skończone: Marzec 17, 2006, 09:31:25 )
BIAŁYSTOK, Klinika Chirurgii Klatki Piersiowej,  ul. M. Skłodowskiej - Curie 24A - 0 (0%)
BUSKO-ZDRóJ, Specjalistyczny Szpital Kompleksowej Rehabilitacji i Ortopedii Dziecięcej, "Górka", ul. dr Sz. Starkiewicza 1 - 0 (0%)
BYDGOSZCZ, Centrum Onkologii, ul. Romanowskiej 2 - 0 (0%)
CHĘCINY (świętokrzyskie), Wojewódzki Specjalistyczny ZOZ Gruźlicy i Chorób Płuc w Czerwonej Górze - 0 (0%)
GDAŃSK, Klinika Chirurgii Klatki Piersiowej, ul. Dębinki 1 - 0 (0%)
KATOWICE, Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka i Matki, ul. Medyków 16 - 1 (6.7%)
KRAKÓW, Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II, ul. Prądnicka 2 - 0 (0%)
LUBLIN, Klinika i Katedra Chirurgii Klatki Piersiowej, ul. Jaczewskiego 8 - 2 (13.3%)
ŁÓDŹ, Szpital im. Kopernika, ul. Pabianicka - 0 (0%)
OLSZTYN, Miejski Szpital Chirurgii Klatki Piersiowej, ul. Wojska Polskiego 30 - 0 (0%)
OTWOCK, Mazowieckie Centrum Leczenia Płuc i Gruźlicy - 0 (0%)
POZNAŃ, Szpital im. Marcinkowskiego, ul. Szamarzewskiego 62 - 10 (66.7%)
RABKA ZDRÓJ, Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc, ul. Rudnika 3B - 0 (0%)
SZCZECIN ZDUNOWO, Specjalistyczny Szpital im. Sokołowskiego, ul. Sokołowskiego 11 - 0 (0%)
WROCŁAW, Dolnośląskie Centrum Chorób Płuc, UL. Grabiszyńska - 0 (0%)
WARSZAWA, Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc, ul. Płocka 49 - 1 (6.7%)
ZAKOPANE, Ul. Balcera 15 - 0 (0%)
ZABRZE, Akademickie Centrum Chirurgii Małoinwazyjnej dla Dorosłych i Dzieci, ul. 3 Maja 13-15 - 1 (6.7%)
WARSZAWA, Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka", Al. Dzieci Polskich 20 - 0 (0%)
Głosów w sumie: 14

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ranking szpitali  (Przeczytany 12633 razy)
Michal89
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeń 09, 2008, 01:30:52 »

To dopiero pierwszy zly komentarz na dr. adamczaka. Nie wydaje mi sie zeby to blad lekarza... Tyle pozytywnych opini, sam mnie operowal... a jaka klate konkretnie miałes...??

E-mail: miszne@o2.pl
ewajam
Newbie
*

« Odpowiedz #16 : Maj 11, 2008, 10:16:12 »

Witam!
A co z Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu. Czy ktoś był tam operowany i może coś powiedzieć na temat tego szpitala i lekarzy, tam operujących?
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2008, 10:30:23 wysłane przez ewajam » Zapisane
blackphoenix
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 31, 2009, 06:43:09 »

Jak najbardziej mogę polecić szpital w Katowicach. Miałem operację metodą Nussa w wieku 16 lat - przy dość dużej wadzie. Podjęli się jej prof Bohosiewicz i doktor Kudela. Szpital - chyba jako jedyny z tak wysokimi standardami w tym kraju. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 06:53:24 wysłane przez blackphoenix » Zapisane

21 lat, PE, 3 lata po operacji metodą Nussa.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #18 : Styczeń 24, 2010, 05:51:30 »

Polecam Centrum Onkologii w Bydgoszczy - Ravitch , jest tam naprawde konkretny profesor który rozumie ludzi z PE.
Nie miałem operacji ale byłem na konsultacji , szpital bardzo nowoczesny, porzadny personel zalezy im na pacjecie.

Pytanie profesora do mnie : "Czy bez problemu pójdziesz na plaże bez koszulki"?
Moja odp : "NIE"
Prof: "To trzeba ewidentnie Ci pomoc" Mrugnięcie

Teraz kiedy patrze w lustro, i przypominam sobie wszystko to co było kiedyś ,jestem z siebie dumny jak Michael Jordan zdobywający 6. pierścień mistrza NBA Uśmiech

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Styczeń 24, 2010, 07:04:28 »

Ja mam operacje w marcu juz na bank.

Ale mimo wszystko i tak jade do bydgoszczy na konsultacje zeby sie upewnic. chyba wlasnie do tego doktora ; p
streetball
Newbie
*

« Odpowiedz #20 : Styczeń 24, 2010, 08:36:20 »

http://www.co.bydgoszcz.pl/rejestracja/rejestracja.html masz halibana.
http://www.co.bydgoszcz.pl/lecznictwo/oddzialy.html a tu masz dokładniej.
Terminy na operacje w czerwcu jak byłem to mogłem za 2 tyg iść;)
Prof. dr hab. n. med. Janusz Kowalewski to jest ten profesor w necie jak poszukasz to napisał naprawde duzo prac na temat PE. Tylko jak bedziesz dzwonił sie rejestrować to powiedz że chcesz tego dnia kiedy jest ten prof. Jak pojedziesz to nie koniecznie bedzie siedział w pokoju na konsultacji ja byłem dwa razy raz jak byłem to był a raz była Pani doktor i powiedziałem że chce sie dowiedziec wszytskiego o operacji to zawołała go Mrugnięcie

Teraz kiedy patrze w lustro, i przypominam sobie wszystko to co było kiedyś ,jestem z siebie dumny jak Michael Jordan zdobywający 6. pierścień mistrza NBA Uśmiech

Janirka17
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Marzec 13, 2010, 11:11:42 »

bo ta operacja nie ma na celu wyprostowania żeber, tylko przywrócenie mostka, do stanu naturalnego...Dopiero gdy klatka wygląda jak u każdego zdrowego człowieka, żebra nie są aż tak uwydatnione i nie rzucają się w oczy...Jeżeli bardzo Ci przeszkadzają te żebra, zdecyduj się na Ravitcha, gdzie wytną Ci kilka żeber...A Nuss? Nuss ma za zadanie wyprostować mostek...Więc powiedz mi, jakim cudem, płytki te, miały Ci wyprostować żebra? Widocznie taka Twoja uroda skoro masz takie żebra. Ja niestety nie miałam operacji, tez mam bardzo wystające żebra, niemal drugie piersi...
Serdecznie Pozdrawiam
bezPC
Newbie
*

Reputacja: +6/-4

« Odpowiedz #22 : Marzec 14, 2010, 07:01:33 »

A Nuss? Nuss ma za zadanie wyprostować mostek...Więc powiedz mi, jakim cudem, płytki te, miały Ci wyprostować żebra?

Tylko jak jest dobry lekarz to poprawi zebra przy Nussie. Jak poprawa przy Nussie nie wyjdzie podczas wsadzania plytek to zawsze moze poprawic podczas wyciagania.

Tez pozdrawiam! Uśmiech
malinka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 04, 2010, 06:29:44 »

A ja polecam szpital w Krakowie im. Jana Pawła II (ul.Prądnicka 80). Tam tylko Ravitch'a stosują. Opieka pierwsza klasa.
Operował mnie dr Janusz Warmus - bardzo sympatyczny facet z poczuciem humoru. Wykonał kawał dobrej roboty z moją klatą Chichot
Carpe_Diem
Newbie
*

« Odpowiedz #24 : Lipiec 03, 2010, 11:50:56 »

Czesc wszysztki,

ja nie jestem Polakiem i przepraszam dla ortograficzny blady ze bede robil..

Mam pytanie o dr Jarosław Kużdżał, on , i jego kolegi operacuje we Krakowie

Czy ktos ma doswiadczenie od tego pana i chirurgia piersowa w tej kliniki? (Jagiellonian University Collegium Medicum

John Paul II Hospital)

jeszcze raz, przepraszam dla blady pisma  Szok

streetball
Newbie
*

« Odpowiedz #25 : Lipiec 03, 2010, 03:53:33 »

GDAŃSK, Klinika Chirurgii Klatki Piersiowej, ul. Dębinki 1
POLECAM Uśmiech

malinka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Lipiec 03, 2010, 09:29:22 »

Dr Janusz Warmus - szpital im. Jana Pawła II - polecam i szpital i lekarza Chichot
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
maty akustyczne suzuki skutery Kozakow buty ślubne częstochowa biżuteria Krakówwyjazdy dla firm - portal psychologiczny - future processing zarobki - ogłoszenia szczecin - budowa