PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 20, 2012, 05:11:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pc 28 lat asymetria  (Przeczytany 3073 razy)
mikalaki
Newbie
*

Reputacja: +2/-7

« : Marzec 24, 2009, 02:54:54 »

;)asymetria klatki pc . 28 lat

dabcio
Moderator
Newbie

Reputacja: +10/-3

gg:9078533 gg:9078533
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2009, 09:50:05 »

Jakieś fotki? Planujesz operacje?

Operowany 14 maja 2008 metodą Nuss'a w CZD.
http://www.pectus.pl/index.php/topic,788.0.html
1 luty 2011 wyjęcie płytki w CZD.
Szczęśliwy posiadacz prostej klaty! Uśmiech
wdl
Newbie
*

Reputacja: +6/-2

« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2009, 11:09:29 »

Napisz coś więcej, to nie jest forum, gdzie rejestrujemy użytkowników z wadami, tylko miejsce do opisywania swojego przypadku, zadawania pytań, zdawania relacji z operacji itp Uśmiech Przynajmniej w moim odczuciu Język
mikalaki
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2009, 12:02:27 »

Dzieki za wglad juz rozpisuje. Wada ma to do siebie, ze prawa strona klatki odstaje od lewej okolo 2 cm do tego klatka tez ma znaczace uwypuklenie .jestem na etapie badan przygotowawczych do operacji. Po wieloletniej tulaczce po gabinetach ,gdzie odprawiany bylem na baseny ,silownie itp. rodzina zawsze ignorowala moj problem mowiac: To tylko troche .To doprowadzilo do tego ze wyizolowalem sie i tak lata mijaly ,z powodu wady stracilem prace zalamalem sie i odechcialo mi sie zyc , co do przyjazni to trwala do moment gdy chodzilo o awans w pracy bylo ok,poczym wykorzystali pc przeciwko mnie ,polslowka ,wysmiewanie ,nasladowania ruchow wielbladzich . postanowilem ze albo to albo ja. ,  w listopadzie 2008r znalazlem sie  w kozich glowach gdzie przyjmuje Dr. Adamczak  ,przyjzal sie wykonal ucisk wystawil liste koniecznych badan ,pamietam pytanie ,jak znosisz widok krwi ?ja ,ze nic szczegolnego , pokazal mnostwo zdjec przed i po operacji  blizny, opowiedzial o technikach . wyszedlem z tamtad duzo silniejszy . umowilem sie ze uporzadkuje moje zycie prywatne, zawodowe i zglaszam sie z badaniami ustalic termin co ciekawe gdy dostarcze wyniki termin operacji uwaga:   za tydzien.     to oczywiscie droga prywatna  mieszkam za granica a na NFZ trzeba czekac okolo roku . co do zdjec to wrzuce tuz przed operacja i oczywiscie jak sily pozwola zaraz po.    Jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem .
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 02:32:09 wysłane przez mikalaki » Zapisane
mikalaki
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2009, 12:55:00 »

Jak widze nikt niema pytan, wnioskuje ,ze jestem klasycznym przypadkiem PC na tym forum i z tad wasza obojetnosc a nawet uszczypliwosc ze strony moderatora (dabcio) i jego chlodne przyjecie nowego , owocujace minusem  i ten lincz  mojej osoby w jego podpisie, coz pozd.  Teraz troche o planach,tak wiec lece do was siostry i bracia ,do Poznania mianowicie ,ciesze sie choc jeszcze musze pokonac wszelkie badania z listy przygotowawczej do operacji oraz szczepienia przeciwko zoltaczce . Ktos z was bedzie moze operowany w maju w poznaniu? ciekawe? Dodam tez ,ze jako dinozaur spodziewam sie mega  wrazen 28 lat to nieco poboli ,ma ktos doswiadzenie ? dobra cos napisalem w przeciwienstwie do wiekszosci .  :  MOTTO: Nie lam sie ,Przelam sie! Duży uśmiech                                                                                                                                                                                                         
baxter
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #5 : Sierpień 27, 2009, 09:09:40 »

No kolego, sporo czasu minęło. Jak tam - przeszedłeś już operację? Jakie rezultaty? Zdjęcia? Masz może telefon do dr-a Adamczaka? Mam taką wadę jak ty i może też sie zdecyduję na prywatną operację. Jaki jest koszt operacji prywatnej? Napisz jeszcze jakie badanie wymagał dr Adamczak. Mam już prawie 28 lat, więc przypadek bardzo podobny Uśmiech
mikalaki
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 08, 2009, 07:06:05 »

ostatno wyciszylem sie w temacie gdyz jestem po konsultacji z dr. A. i ze wzgledu na to iz jest to kl. kurza musze czekac , sam dr. jak to powiedzial cyt. z czystym sumieniem nie moge nikogo polecic. , krotko mowiac spraw dr. w toku i do konca roku nie operuje. odnosnie badan to lista wydlada nastepujaco.  tomografia komp. kl. piersiowej lub rtg, to pierwsze  bardziej wskazane, proby watrobowe, echo serca , ekg , spirometria , ogolne badanie moczu , grupa krwi, i wazne-  dowody przebytych szczepien przeciwko zoltaczce ,minimum dwa szczepienia, morfologia , {ocena krzepniecia krwi] , zla wiadomosc jest taka , ze u osob wiekowych wystepuje wieksze ryzyko powiklan, stwardnienie kl.jest juz wieksze i wystepuja wieksze krwawienia ,mozliwe odkladanie plynow itd.  a w przypadku prywatnej op. oplacasz dalej z wlasnej kieszeni . ja osobiscie czekam do konca roku , jezeli te fanaberie na temat dr. nie okaza sie pomowieniami bede zmuszony zaufac komu innemu , w chwili obecnej tak to uknulem. jak masz cos do dodania albo ja cos pominalem ,napisz.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pozycjonowanie wągrowiec - meble - karty telefoniczne - katalog firm Aleksandrów Kujawski - 2