PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 20, 2012, 04:53:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: PC i PE  (Przeczytany 10594 razy)
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #30 : Maj 12, 2006, 06:16:37 »

Bo tu nie chodzi o płeć tylko o to jak duża jest wada i jak nam się wydaje duża.... Tak naprawdę prawdziwa wielkość kryje się w tym co sami o tym dołku czy górce myślimy...
A6W też ćwiczyłam swojego czasu, do tego balet, kółeczko dookoła błoni...
Teraz po op. niczego nie moge robić, nawet leżeć bez bólu nie potrafię Smutny
Mam nadzieję, że wrócę kiedyś do dawnej formy, bo ogólnie jestem z natury rozciągliwa i wysportowana ale raczej nie miałam tak długiego czasu sportowej abstnencji... Nie mam pojęcia kiedy będę mogła zacząć coś ćwiczyć... Bardzo mi z tym źle, bo ćwiczenia zawsze dobrze na mnie działają, podobnie jak taniec - ale jak tu tańczyć kiedy boli Smutny Mam nadzieję, że do wesela się zagoi...

PS.Adrian - a Ty się na operacje nie chcesz wybrać?

Kaśkot

Reputacja: +0/-1

5176715
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #31 : Maj 12, 2006, 11:24:29 »

Betusia, jak już mam wszystko umówione to zaczekam na to Zakopane. Tylko niestety ta wizyta rozwali mi wakacje, ale zawsze tak jest, że pełno spraw musi się zbiegnąć w jednym czasie, żeby nie było za prosto.
Mówiąc o samopoczuciu, miałam na myśli takie chroniczne zmęczenie, bo od tego się wszystko zaczęło. Teraz jakby trochę przeszło. A te kawy to nam kiedyś w przyszłości 'wyjdą' ^^
Zbliżają się dni, kiedy średnia snu pewnie będzie znowu 3h jak w tamtym roku. Ale damy radę, prawda? ;>

O widzicie, weźcie mnie zmobilizujcie do jakiegoś ćwiczenia. Przerwałam treningi, nie ćwiczę na WF'ie (bo mi się nie chce, a obecnie mam zwolnienie przez antybiotyk). Miałam zacząć coś ćwiczyć, żeby później w razie czego nie mieć wyrzutów sumienia, ale nie mogę się zmotywować, ciągle jest tylko 'od jutra już naprawdę zacznę' Smutny
Formę całkowicie straciłam. Aż wstyd! :/

pe.

`Wśród tandetnych lśnić jak diament z podniesionym czołem.
Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

Reputacja: +4/-4

9115117
« Odpowiedz #32 : Maj 13, 2006, 03:50:00 »

Beatusia ja i operacja niegdy chociaz kiedys chcialem juz nawet chodzilem po lekarzach i wogule ale zbyt Kocham aktywny tryb zycia by zmieniac sie dla wygladu ja tam sie zawsze chwale  dolkiem ze moge sobie tam pilota trzymac jak leze przed telewizorem Uśmiech kocham moj dolek nawet troche sexi jest Chichot mi on nie przeszkadza dla innych nie bede sie zmienial
 Kaskot zacznij cwiczyc zrob to dla mnie Mrugnięcie

E 19 lat
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #33 : Maj 13, 2006, 04:03:27 »

Kaśkot - ćwicz też za mnie, bo ja nie mogę teraz Smutny  - a potem w wakacje jak Ty będziesz po operacji to ja będe ćwiczyć za Ciebie... Możemy zawrzeć taką umowę?
A co chciałabyś ćwiczyć? Można by Ci jakieś ćwiczonka polecić, ale nie wiem co lubisz...
Może www.pilates.pl ??
Adrian-listek - jesteś pewien, że to jest sexi? A może nam pokażesz swój dołeczek to ocenimy? I nie boisz się, że na starość będziesz bardziej chorowity, przez swoje pectusiątko?

Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

9115117
« Odpowiedz #34 : Maj 14, 2006, 12:06:04 »

szczerze nie boje sie chorob spowodowanych pectusikiem mam tyle innych chorob ze tamte to pikus... np mam nierownomierne  odstepy miedzy kregami w odcinku ledzwiowym co bedzie przyczyna napewno ciezkich bolow na starosc porownywalnymi z kamieniami nerkowymi albo nawet utrata czucia w noga z powodu ucisku kregow na nerwy dlatego wlasnie zacczalem cwiczyc by sie nie dac jakims tam choroba wyznaje zasade potega umyslu nad cialem wiec dam rade Uśmiech

E 19 lat
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #35 : Maj 14, 2006, 12:27:25 »

Wyznawanie zasady potęgi umysłu nad ciałem kiedy jest się ciężko chorym jest nieracjonalne. Kiedy cierpi się z powodu zdrowia - to i umysł ciężko jest rozwijać...
Najlepiej być silnym i ciałem i umysłem...
Człowiek to nie tylko sam umysł, samo ciało, albo dusza - jesteśmy złożeni z różnych cześci i naszym życiowym obowiązkiem, który jest jednocześnie przywilejem - jest to, żeby troszczyć się o całość tego kim jesteśmy...
A te nierównomierne odstępy między kręgami to skąd Ci się wzięły? Może masaże by pomogły jakoś to zniwelować?
To chyba jest już tak, że nieszczęścia chodza parami i jedna kostna wada pociąga za sobą drugą.. Ja na przykład mam dziwne małe paluszki u rąk - taki malutki różaniec krzywiczny jak to się nazywa...Nikt tego zwykle nie zauważa i nawet lekarz śmiał się ze mnie że sobie wymyślam, bo zrobiłam sobie rentgen dłoni Uśmiech Też mam szalone pomysły...
Coś trzeba mieć... Jedni maja krzywe zęby inni dziwne paluszki... Szczerze mówiąc wolę już paluszki, bo zęby są ważniejsze... Przynajmniej można się ładnie uśmiechać  :lol:

Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

9115117
« Odpowiedz #36 : Maj 14, 2006, 02:09:58 »

co do przyczyny trudno powiedziec moze sie taki urodzilem moze za duzo siedzialem przed telewizorem jak bylem amly tego nikt nie wie a pozatym nie ma to jzu raczej znaczenia dla mnie Uśmiech jedyna rada to wzmocnic miesnie plecow takie ajk prostowniki itp. dlatego zaczalem cwiczyc moze to i lepiej gdybym nie byl chory to pewnie bym nie zaczal cwiczyc a tak przynajmniej zaczalem i kocham to Uśmiech

E 19 lat
Kaśkot

Reputacja: +0/-1

5176715
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #37 : Maj 14, 2006, 06:22:53 »

Ja też akceptuję swój dołek. Nie obchodzi mnie, co myślą inni. Z tym, że akceptacja chyba nie pomoże, zobaczymy. Co będzie to będzie.
Betusia, wstyd odmówić :] Chyba zawżemy taką umowę. Jeszcze chwilowo jestem na antybiotyku (dobra wymówka nie jest zła) i biorę się za siebie mam nadzieję.
Wiesz Betusia mi obojętne co będę ćwiczyć, tylko pewnie nie wszystkie ćwiczenia mogę robić z moim pe. Ogólnie chce poprawić kondycję, bo przez chorowanie itd. straciłam całą formę, jaką miałam...

Adrian, no sprawy z kręgosłupem to nic wesołego. Widzę po swoich rodzicach co jakiś czas. Ból niesamowity, powala z nóg - dosłownie i w przenośni.

Nieszczęścia czasami chodzą nawet częściej niż parami Uśmiech.
Też mam jeszcze parę schorzeń. Miałam skolioze, ale ostatnio ortopeda powiedział mi, że nie mam, więc nie wiem... Na przykład miednice mam nierówno. I zawsze lewą nogawkę mam dłuższą Język
I tak można ciągle wymieniać, tylko póki nie dokucza, to chyba nie ma sensu.

Trzeba się wziąć za siebie tak, żeby się nie skończyło jak zawsze pustym gadaniem ^^

pe.

`Wśród tandetnych lśnić jak diament z podniesionym czołem.
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #38 : Maj 20, 2006, 12:21:59 »

Cytat: "Kaśkot"
Nie obchodzi mnie, co myślą inni.

Często można tu spotkać tego typu stwierdzenia, choć tak naprawdę to jest zaprzeczanie samemu sobie i nieprzyznawanie sie do tego jak jest naprawde.
Każdemu chociaż trochę zależy na tym co myślą o nim inni, na tym, żeby miec dobrą opinię jeśli już nie u ogółu ludzkości to na pewno wśród bliskich osób.
Dlatego takie stwierdzenia są zawsze lekko przkłamane.
Akurat w takiej kwestii jak klatka piersiowa to co mówią o nas inni jest bardzo ważne.
TO jest miejsce, w którym znajduje się siedlisko naszych emocji płynących jak fala z brzucha... Dowodem  na to jest na przykład mój ból który odczuwam podczas okazywania największych emocji... Boli mnie (teraz już minimalnie) wtedy kiedy płaczę spazmatycznie lub kiedy miewam (a ostatnio bardzo często) niepohamowane wybuchy śmiechu i radości....
Gdyby ludzie nie myśleli o tym co myślą o nich inni - w sensie wygladu - bo o tym głównie tu rozprawiamy - to nikomu niepotrzbne byłby wszystkie zabiegi upiększające, a chirurdzy plastyczni pozamykaliby swoje kliniki.
Dlatego zamiast zaprzeczać samemu sobie lepiej wziąć się za siebie i swoje zdrowie i robić wszystko żeby zwiększyć jakośc swojego życia także od tej strony

Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

9115117
« Odpowiedz #39 : Maj 20, 2006, 01:18:06 »

Dlatego zamiast zaprzeczać samemu sobie lepiej wziąć się za siebie i swoje zdrowie i robić wszystko żeby zwiększyć jakośc swojego życia także od tej strony

Ja Sie Staram Mrugnięcie

E 19 lat
Snooki
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #40 : Grudzień 15, 2007, 01:44:29 »

Ja jednak bylbym za programem w TV np. "Rozmowy w toku"... w mojej sytuacji o PE tez wie tylko kilka najblizszych mi osob.
Ale ogolnie to mysle ze gdyby ludzie zobaczyli by osoby z PC i PE w tak slawnym programie jak 'rozmowy w toku" to patrzeli by na nas inaczej... dowiedzieli by sie wtedy ze my jestesmy normalni a nie... kto wie moze i przestaliby sie z nas wysmiewac ?? ( ja szczerze mowiac mam juz dosc swojego PC i mysle nad operacja... chcialbym choc raz w wakacje wyjsc sobie na plaze i nie wstydzic sie... nie widziec tych spojrzen na mnie... mhm... nie mowie juz o rozebraniu sie od pasa w gore przed jakas dziewczyna... pff.. Chichot ale to tak nawiasem mowiac bylo ... )
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Blogi - wczasy grecja - gry video - jakub pyżalski - last minute madera
ogrzewanie podogowe Pranie Dywanw Warszawa witaminy Lokale Szczecin rkawice bokserskie